9 de Juliol de 2008. 11:34h.

854 comentaris

162613 lectures

Imprimir Enviar Disminuir lletra Augmentar lletra

Telemadrid denuncia la persecució del castellà

La cadena es queixa que "los helados són 'gelats' i un zumo és un 'suc'"

Imatge del vídeo
Imatge del vídeo
Imatge del vídeo

"Nos disponemos a pasar una semana de vacaciones en una localidad de la costa catalana". Amb aquest anunciat va presentar el servei d'informatius de Telemadrid un reportatge fet a Catalunya en el qual es pretenia demostrar els problemes que comporta la llengua catalana pel sector turístic. La periodista desplaçada explicava el desconcert que li havia provocat -i suposadament també a la resta de turistes- el fet que per 'alquilar un coche' hagués d'anar a un lloc amb un rètol on s'indiqués 'lloguer de cotxes', que un 'helado' fos 'un gelat', un 'zumo', un 'suc', i un 'bocadillo', un 'entrepà'.

La periodista va compartir la seva inquietud amb un turista que lamentava que estigués "todo en catalán", atès que "estamos en España". Per a assegurar-se dels problemes que causa el català entre els turistes, també interrogava a un home que lluïa una samarreta amb símbols d'Espanya, que criticava que "si vienen de Huelva o Cadiz, sí que tienen problamas, claro". La periodista també reconeix que va trigar la setmana sencera de vacances en descobrir que "fruita" es 'fruta', així com a desxifrar la senyal de trànsit que prohibeix aparcar als dos costats de la vorera. "Aunque no lo entendamos, seremos sancionados", denunciava.

Aquest reportatge de carrer venia precedit de la notícia on es recollia l'adhesió de la Mesa del Turisme, i on Telemadrid denunciava les "trabas, perjuicios y un grave daño a la imagen del turismo español". "En juego está el auténtico motor de la economia española", expressava la cadena pública madrilenya. "Por primera vez el sector se une contra algo que lleva tiempo sufriendo", afegia Telemadrid, amb el cant d'Els Segadors de fons. Els informatius recordaven igualment la polèmica d'Air Berlín, l'afer de Finques Nevot, o la "nueva policia lingüística en Mallorca" per a demostrar "un suma y sigue que hace del turismo español una sus principales víctimas".

 

Facebook

Twitter

Menéame

Digg

Barrapunto

Del.icio.us

Fresqui

Blinklist

Tafanera

 
url curta
http://goo.gl/SwI5aT

854 comentaris

#818 selia, sabadell. 17/07/2016 - 17:43

 

Valorar

Positiu Negatiu

si leche,ques leche,li duien llet,si fruta ques fruta, le llaman fruita, si al pan que se ve ques pan,le diuen pa,y no lo entendéis,os recomiendo un viaje a Grecia o Armenia,2 países preciosos.AH, SABED que en Cataluña lo podeis pedir en ingles,aquí lo hablan todos,no problem,IDIOMA INTERNACIONAL

-

. .

#817 Santiago, Madrid. 07/11/2015 - 21:46

 

Valorar

Positiu Negatiu

¿Pretenden declarar la independencia con el 47% de votos?

Es un GOLPE DE ESTADO contra los 44.500.000 de españoles, y el 53% de catalanes no independentistas

El gobierno, el PP, el PSOE, Ciudadanos y UPyD aplicarán TODAS LAS MEDIDAS que contempla la Constitución para evitar el GOLPE DE ESTADO

-2

. .
 
 

#817.1 alberttt, girona. 02/06/2016 - 22:03

Valorar

Positiu Negatiu

1

. .

que el 47% de votos fueran independentistas NO significa que el 53% restante fuera unionista, ya que dentro de este 53 % esta podemos que no se ha pronunciado.
mirate bien los datos y veras que el voto unionista fue mucho menos.

#816 Vicenç Marquès i Sanmiquel , Sabadell. 16/10/2014 - 11:25

 

Valorar

Positiu Negatiu

...Catalunya no els dóna la gana d'aprendre mal siguin quatre bàsiques frases en català? Doncs per la obsessiva mania que Catalunya és Espanya i d'aquí no els treus. La majoria ni s'han entretingut a llegir la veritable Història de Catalunya, que és molt més antiga que espanya.

-3

. .

#815 Vicenç Marquès i Sanmiquel , Sabadell. 16/10/2014 - 11:22

 

Valorar

Positiu Negatiu

El més lamentable de tot això, és que les mateixes persones que es queixen dels rètols en català a Catalunya, si van a França, Alemanya, Gran Bretanya o a qualsevol país on no es parli castellà, els que menys miraran d'aprendre l'idioma del país on pensen anar de vacances. Per què si venen a...

4

. .

#814 BEJOTA, BCN. 30/05/2014 - 14:48

 

Valorar

Positiu Negatiu

ÉS BEN SERT. LI PUT PRESENTAR UN MESTRE QUE FOU VEJAT ,INSULTAT I MENYPREAT PER L'INSPECTORA I DIRECTORA PER ESCRIURE DUES FRASES EN CASTELLÀ A L'AULA DURANT LES 5 HORES LECTIVES.

-11

. .
 
 

#814.1 celia, sabadell. 17/07/2016 - 17:03

Valorar

Positiu Negatiu

-

. .

LO SIENTT ME DEDICO A LA ESEÑANZA Y EN CASA OTRO A SANIDAD Y "jamÁs nos han dicho nada ni en Sanidad ni ensenyament porque hablamos en CASTELLANO.

..MENTIR Y DIFAMAR ES GRANDE Y SIEMPRE ALGO QUEDA......

ES MENTIRA