Publicitat
Comunicació · 4 de Juny de 2021. 20:26h.

Bea Talegón creu que "la majoria" d'espanyols són incults

Perquè llegeixen poc i no saben idiomes

La col·laboradora de TV3, Beatriz Talegón, ha donat a entendre durant el programa Tot és Mou que presenta Helena García Melero -amb una taula de debat de majoria independentista- que la majoria de ciutadans de la resta d'Espanya són ignorants perquè només s'informen de manera esporàdica i a més no volen "saber idiomes".

Talegón els ha contraposat a ella mateixa, que és "analista, periodista" i a més ha "estudiat dret", el que provoca que sigui "impossible no prendre partit" per Carles Puigdemont. "És clar! És clar!", li ha donat suport García Melero.

La presentadora li ha preguntat si "es pot parlar de silenci informatiu?" a Espanya i ha posat com a exemple "el nul ressò de la immunitat recuperada per Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín". Talegón ha rebut les paraules de Melero amb un ampli somriure mentre assentia amb el cap.

"La majoria de la població espanyola consumeix informació de manera puntual. A més a Espanya no és habitual consumir notícies internacionals entre altres coses perquè està molt denostat el tema de saber idiomes. Això permet a aquests poders fer viure la gent en una bombolla, en una absoluta realitat paral·lela. El que no s'explica, per a ells no passa", ha considerat Beatriz Talegón.

"Com bé assenyales, Helena, a Espanya segueixen intentat tapar la realitat. I això va en contra de la sacrosanta Constitució espanyola. Perquè tots els ciutadans espanyola tenen el dret a accedir a informació veraç i contrastada. I el que s'està fent és una manipulació deliberada de l'accés a la informació", ha afegit.

"Per defensar un relat ha valgut tergiversar la llei, ha valgut colar-los sedició, ha valgut veure violència on no n'hi havia, ha valgut retorçar l'Estat de dret fins a límits inimaginables. Això comporta viure en una realitat absolutament delirant i paral·lela", ha considerat.

Talegón ha lamentat que a Espanya "els que sobrem som els analistes, els periodistes, que hem intentat durant aquests tres anys explicar ni més ni menys el que estava passant. I en el meu cas havent estudiat dret doncs era impossible no prendre partit". "És clar! És clar!”, ha exclamat llavors Melero.

El tertulià Rafa López ha intervingut per dir que "jo no crec que Espanya siguin una colla de ‘paletos’ que no saben idiomes ni s'informen". "Jo no he dit ‘paleto’ a ningú", ha afirmat Talegón, davant del que López ha apuntat que "quan dius que a la resta d'Espanya això dels idiomes no agrada sembla que...". "Espanya no té una política bilingüe", ha sentenciat la periodista.

Publicitat
Publicitat

84 Comentaris

Publicitat
#79 Carme, Barcelona, 08/06/2021 - 12:28

Ai sra.Talegón pero que supremacista arriba a ser,o poder es pensa que fa gràcia, amb totes aquestes, tonteries que diu, suposo que això li deu reportar uns bons diners per part de l'ens català, en fi que li vaigi de gust, però això ja no cola.

#78 pepe, andorra, 07/06/2021 - 12:36

y esta señora quien es y pq ha de importarle a alguien lo q diga?

#77 Niria, Barcelona, 06/06/2021 - 22:03

La bien pagá. Menuda tipeja

#76 Josep Filgut, Vila-Seca, 06/06/2021 - 10:31

"Cree el ladrón que todos son de su misma condición ...."

#75 Josep, Montcada i Reixac, 06/06/2021 - 10:14

Perque mentiu donant aquests titulars falsos? La Bea Talegón no ha dit mai això. Vigileu les mentides que dieu perquè no feu cap be al periodisme.