Publicitat
Comunicació · 28 d'Agost de 2019. 10:55h.

Bernat Dedéu veu "cagalera" per la possible punxada de la Diada

Adverteix contra la "cara dura" dels dirigents del procés

 Bernat Dedéu veu "cagalera" per la possible punxada de la Diada

El filòsof Bernat Dedéu ha exposat en un article a El Nacional que veu "cagalera" per la possible punxada de la Diada i adverteix que "serà responsabilitat d'uns líders que han mentit repetidament".

Dedéu replica a un tuit del sociòleg Salvador Cardús i manifesta que "resumeix perfectament el xantatge moral processista" i critica que "amaga la perversa tesi segons la qual cal assistir obligatòriament a tota quanta congregació independentista no pas pel seu valor o utilitat intrínsecs, sinó per negar als rivals la satisfacció del fracàs aliè".

"Aquest esperit naïf podria ser excusable, però allò realment preocupant (i més encara eixint dels dits d'un intel·lectual competent de la tribu) és aquesta tendència xantatgista, si m'excuseu la metàfora fàcil, a avergonyir els absents", sentencia.

El columnista exposa que "no cal haver guanyat el Nobel per saber que la cagalera d'enguany per la possible punxada de l'11-S respon únicament al cinisme d'uns partits independentistes que no solament duen molts anys acostumats a influir en l'ANC, sinó sobretot a traficar amb les il·lusions de la societat civil".

També subratlla que "allò que la partitocràcia indepe tem realment no és la participació ni la reacció salivant dels mitjans mesetaris, sinó que a la manifa –sigui massiva o no– s'hi expressi qualsevulla crítica al ridícul que duen uns quants mesos protagonitzant".

Finalment, apunta que "no hi hauria cosa més terrible que imputar el fracàs de la partitocràcia a la ciutadania". "I si l'electorat comença a reaccionar contra la cara dura dels seus representants, amic Cardús, imagina't si els la porta fluixa el que diguin els altaveus estrangers. Pareu de traficar així amb els sentiments, us ho prego, i deixeu que els ciutadans facin i pensin el que vulguin", conclou.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#15 Ojotuerto, Calafell (Tabarnia), 29/08/2019 - 22:20

En cuanto han aparecido los machetes, la cagalera ha hecho que tiren hacia Salamanca y Burgos.....un dejavù

#14 Emastat anganyats, Barcelona , 29/08/2019 - 17:02

El pinchazo sería culpa de Colau, que tras robarle la alcaldía a los indepes, en pocos días ha llenado la ciudad de delincuentes peligrosos para asustar a los abuelos de provincias que vienen a la diada. Y encima cae en miércoles, por culpa de los borbones y su fascista calendario Gregoriano.

#13 Leonidas , Santa Coloma , 29/08/2019 - 16:43

Gracias Bernat, no pensaba ir este año a la manifestación de la Diada por la pífia de la Diputación de Barcelona pero viendo tus comentarios me parece que si que voy a ir.

#12 Toni, Tabània, 29/08/2019 - 11:06

La Diada se ha convertido en una de las romerías más multitudinarias e importantes de España. Algunos desprecian la romería del Rocío pero ríete tú de la romería que montan los indepes cada 11 S. Esa sí que es una romería con fe ciega!

#11 Ramón, Vigo, 29/08/2019 - 09:36

Cuando inflas un globo, siempre con el tiempo se va desinflando solo...el procés es, ha sido, y será siempre un globo.