Publicitat
Comunicació · 6 d'Octubre de 2021. 09:37h.

Campanya de La Vanguardia a favor de l'indult preventiu a Puigdemont

Articles del director i de l'advocat Xavier Melero

 Campanya de La Vanguardia a favor de l'indult preventiu a Puigdemont

La Vanguardia va publicar ahir dimarts diversos articles en els quals proposava l'indult anticipat per a l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. Un d'ells estava signat pel seu director, Jordi Joan.

El periodista defensa que "a Puigdemont no se’l pot extradir avui a Espanya per vies judicials legals. Casado, a l'igual que molts d’altres dirigents polítics i tertulians de tota mena, farien bé en modular un discurs que només fa més gran a Puigdemont i deixa més en evidència el funcionament de la justícia espanyola, que no es mereix aquest descrèdit. Amb tot respecte a ses senyories i alguns polítics: deixin-ho estar".

"L'evolució de la política catalana va clarament en una direcció d'apaivagament com es mostra dia a dia amb nombrosos exemples. L'últim va ser la renúncia de Parlament de Catalunya a convocar un referèndum en la present legislatura. Cal felicitar-se per aquest camí a la normalitat, però sense oblidar que hi ha encara carpetes pendents com la pròpia situació de Puigdemont. Per resoldre-la, es requereix l'acció de la política en majúscules. I discursos com els de Casado només serveixen per exacerbar els independentistes més radicals i allunyar una solució pacífica el conflicte", afegeix.

Per la seva banda, l'advocat Javier Melero, proposa al Govern "que l’indulti amb la màxima urgència -la qual cosa és legalment possible- i li ofereixi les més honroses condicions per al retorn".

"Si, com diu diàriament algun cronista de la capital posant-se fantàstic, el senyor Puigdemont està més derrotat que el Barça a la Champions, quin millor títol d'honor per a l'Estat de practicar la virtut de la generositat i deixar de posar-se vermell a tots amb l’evolució d'aquesta trista història", argumenta.

"El senyor Puigdemont podria deixar de menjar musclos a Chez Leon (excel·lents, per cert) i tornar a Catalunya, on el rebrem amb alleujament fins i tot aquells que possiblement no el votaríem ni en plena intoxicació etílica", conclou.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#23 electra, Barcelona, 07/10/2021 - 08:38

El director de la vanguardia es sabut que és independentista!!!!.

#22 Onofre de Dip, Barcelona, 06/10/2021 - 16:37

Jordi Juan, en nombre de la familia Godó, puede pedir lo que quiera, faltaría más. Pero que todo un señor abogado de postín y reconocida competencia como Javier Melero se rebaje a retorcer las leyes de esa manera, y Dios sabrá por qué, es lo realmente deplorable . Y una gran decepción.

#21 Marcial Heredia, el circo de la tele, 06/10/2021 - 14:20

No hay prisa, ya llegará el día en que un político sardo, o de Escocia, Bretaña, Córcega, Flandes, Tirol, Padania … decida ejercer, al igual que el fugitivo, su derecho a decidir de forma unilateral, y dé un golpe de estado desde las instituciones. Quizás entonces vean al simpático catalán de otra manera, y nos lo envíen por correo urgente

#20 Injustícia, Barcelona, 06/10/2021 - 13:45

El Puigdemont, o bé cumpleix o sinó de rodamon, estariem frescos que els seus compinches s'hagin tirat tres anys i pico a la presó, aquest pájaro mantingut a Bèlgica a pan y cuchillo, d'eurodiputat gràcies a l'Estat espanyol del que en diu pestes, i ara de rositas, quina justícia és aquesta, la de pantumaquet?

#19 Figueras, Figueras, 06/10/2021 - 12:55

Se supone que los periodistas han de informar de forma objetiva y no subjetiva, dicho esto, ya se nota que es 'la vanguardia'.