Publicitat
Comunicació · 27 de Novembre de 2017. 10:34h.

El País veu TV3 "al servei" del sobiranisme

"La programació cerca fixar uns paràmetres d'interpretació de la realitat favorables a l'independentisme"

 El País veu TV3 "al servei" del sobiranisme

Vicent Sanchis

El diari El País ha denunciat en el seu editorial que "els mitjans públics catalans han incomplert el deure d’imparcialitat i servei públic al qual estan obligats" i que estan "al servei" de l'soberanisme. El rotatiu de Prisa creu que "TV3 ha de ser neutral" i adverteix que "els mitjans públics catalans es juguen el futur en la cobertura electoral".

"TV3 i Catalunya Ràdio -exposa- han estat utilitzats com a instrument de propaganda de les tesis independentistes, i la seva programació ha contribuït a una visió esbiaixada de la realitat. L'absoluta falta de pluralitat s'ha traduït en un pes desproporcionat de representants de les tesis separatistes en els debats, deixant sempre en minoria els que estan en contra del procés".

També remarca que "ha donat prioritat als interessos de l'agenda independentista, i s’ha ignorat altres qüestions que podien interessar als ciutadans" i afegeix que "una bona part del biaix ha consistit a endossar la causa de qualsevol aspecte negatiu a Espanya". "TV3 no només és una televisió partidista. És una televisió al servei d'una causa", rebla.

L'editorial destaca que "les notícies sobre el procés no només monopolitzen els informatius, sinó que tota la programació està marcada per la dialèctica ells/nosaltres, en què tot el que fa referència a ells acostuma a ser negatiu, i tot el que fa referència a nosaltres, positiu". En aquest sentit, afegeix que "la programació de TV3 cerca fixar uns paràmetres d'interpretació de la realitat favorables a l'independentisme" i recorda que la Junta Electoral ha prohibit que tracti a Carles Puigdemont com a "president a l'exili".

Finalment, subratlla que "és extremadament important que els mitjans públics respectin la pluralitat de la societat catalana" i espera "una cobertura exquisidament neutral de la campanya electoral". "Pel bé de la societat i pel seu propi bé, ja que d'això, en dependrà el seu futur.", conclou.

23 Comentaris

Publicitat
#13 Ram, Terrassa , 28/11/2017 - 09:11

Estamos en precampaña electoral, y la Junta Electoral tiene que velar para que TV3 y Catalunya Ràdio no sean los altavoces de los separatistas...a ver si se enteran y ponen los medios necesarios para evitarlo.

#12 Tirant, Bcn, 27/11/2017 - 22:15

La cosa está clara: el 50% de Cataluña es separatista (más o menos). Entonces ... en una televisión pública, pagada con el dinero de todos ... ¿porqué en tertulias, noticiarios, reportajes, etc. los separatistas copan el 100%? ...
Se trata de pura aritmética distorsionada , retorcida, anulada por el sectarismo.

#11 Alejandro, Barcelona, 27/11/2017 - 20:29

Ostras! ahora se dan cuenta. Los ciudadanos pensantes, no adoctrinados, no abducidos, hace años que lo sabemos y lo venimos denunciando y no entendemos cómo no está intervenida o controlada.

#10 Fran-bcn, Bcn, 27/11/2017 - 20:14

El País darrerament sembla El Alcazar. El que volen es tancar i silenciar tot el que fa olor a català i no soc indepe. Exemple de pluralisme tv1 ??? Jajajajs. Ho sento però se ls veu el llauto.

#9 Cat Show 3%, Bcn, 27/11/2017 - 16:31

El Pais, es un poco lento en enterarse. Ya hace 35 años que adoctrina e incita al odio Tv3 %.