Publicitat
Comunicació · 18 de Febrer de 2021. 18:06h.

TV3 està més a favors dels manifestants que dels Mossos

Dedica més de vuit minuts a qüestionar l’actuació dels agents i només un als desperfectes

 TV3 està més a favors dels manifestants que dels Mossos

El TN de TV3 ha dedicat més de vuit minuts a criticar les bales de foam. El presentador de l’informatiu, Xavier Coral, ha començat informant de la noia ferida que va perdre un ull i més tard ha recordat el cas d’Ester Quintana al 2012, que també va perdre un ull per una bala de goma.

“Bales de goma com aquesta”, ha afegit la presentadora, Raquel Sans, tot exhibint un exemplar d’una bala de goma. “Han estat substituïdes per aquestes altres”, ha explicat, tot mostrant una bala de foam.

Tot seguit ha detallat les característiques de la bala de foam i ha assenyalat que “en teoria” no es poden disparar per damunt de la cintura. “Hi ha diferents nivells de duresa i de lessivitat”, ha concretat. “Surten a més de 300 qm/h”, ha afegit.

“Dimarts es van tirar 300 projectils de foam i ahir 120. Un podria ser la causa de la pèrdua d’un ull d’una manifestant”, explica la crònica. Tot seguit es dona veu a la codirectora d’Irídia, Anaïs Franquesa, que denuncia el “llançament indiscriminat de projectils cap a la multitud”, per part dels Mossos. “Segons Irídia, hi hauria tres ferits més per projectils de foam al cap”, afegeix TV3, a més de tornar a recordar el cas Quintana.

De nou es torna a donar veu a Irídia, que recorda que aquestes bales “no es poden disparar per sota de l’abdomen”. El portaveu dels Mossos, Joan Carles Molinero, recorda aleshores “la dificultat que té neutralitzar una persona que està provocant aldarulls”.

Tot seguit, Xavier Coral, ha parlat de “l’intens debat polític” que han provocat els fets. Només la delegada del Govern espanyol, dóna suport explícit a la policia catalana. “Només sento agraïment i respecte per la tasca que fan els Mossos”, ha dit Teresa Cunillera.

Per la seva banda, la CUP ha demanat la dimissió del conseller Miquel Sàmper, mentre que els Comuns acusen els Mossos de “multiplicar la violència”. ERC i JxCat demanen revisar l’actuació policial. Aurora Madaula reclama “un nou model policial que respecti els drets fonamentals dintre del marc dels drets humans”.

El PSC demana investigar què ha passat i qüestiona les bales de foam, mentre que Ciutadans proposa que el Parlament aprovi una declaració contra la violència al carrer.

A continuació, Xavier Coral explica que “a Europa hi ha nou països on la policia no utilitza bales de foam”. El TN explica que a Alemanya “només unitats especialitzades” de dues regions utilitzen les bales de foam.

Per contra, el TN recull l’acció dels violents en només un minut. TV3 explica que es van produir destrosses en “entitats bancàries”, un “concessionari de cotxes”, “es van cremar contenidors i motos estacionades”. “També es van llançar llambordes contra els Mossos”, s’afegeix, a més de recollir les declaracions del portaveu del cos.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#25 Gusi, Cornella De lobregat, 19/02/2021 - 07:46

La misma TV3 por la que Hasel esta en la carcel? no olvidemos que TV3 fue quien se querello y por esto el pseudocantante fue condenado por uno de sus delitos que lo han encerrado. De psicopatías laziland esta lleno.

#24 Tabarnés puro, Barcino, 19/02/2021 - 05:57

¿¿Los lazis entrenan esta cara de gilip***llas malf***llados, o ya salen así de fábrica??

#23 FER, SABADELL, 19/02/2021 - 03:41

Aprovechando lo que sea para seguir agitando al personal. Bonito canal de televisión nos ha a dejado Junts per apreteu.

#22 Patumeiro, Sant Patumet, 19/02/2021 - 01:17

Vous parlez français?
https://www.nouvelobs.com/justice/20201127.OBS36691/quinze-mois-de-prison-ferme-pour-un-clip-de-rap-evoquant-l-assassinat-de-samuel-paty.html

#21 Tele tres, Bcn, 18/02/2021 - 23:06

No mireu Tele tres mai. Jo fa anys que no vull veure els caretos d'aquests benpagats