Publicitat
Comunicació · 8 de Juliol de 2020. 08:35h.

TVE fitxa un periodista proper al PSC com a cap d'informatius

Josep Vilar ha fet sempre carrera professional sota el paraigües dels socialistes

 TVE fitxa un periodista proper al PSC com a cap d'informatius

RTVE ha anunciat el nomenament com a nou director d'Informatius de TVE de Josep Vilar. El director d'Informació i Actualitat de RTVE, Enric Hernández, ha anunciat l'arribada al càrrec de qui des 2020 era director de Continguts de Programes Informatius, segons ha informat la corporació. Josep Vilar havia format part del consell de govern de la CCMA a proposta del PSC i ha desenvolupat gran part de la seva carrera sota el paraigües dels socialistes.

El lloc de director d'Informatius de TVE estava vacant des del 16 de desembre, quan la periodista Almudena Ariza va decidir renunciar a aquest càrrec després que la seva candidatura fos aprovada en referèndum entre els professionals per una majoria que considerava "insuficient". Des de llavors, exercia aquest càrrec Hernández.

Josep Vilar és llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, va començar la seva carrera a RTVE el 1985 com a redactor d'Informatius i durant dotze anys va exercir tasques de cap d'àrea, editor i presentador.

Va ser director d'Informatius de el Centre Territorial de TVE a Catalunya des de 2004 a 2007, coincidint amb el mandat de Zapatero, quan va passar a ser el director d'Informatius Diaris de TVE fins al 2012.

Fora de RTVE, Vilar també ha exercit llocs de responsabilitat com a director d'Informatius de BTV (Barcelona Televisió) entre 1997 i 2004 sota el mandat del socialista Joan Clos i va ser conseller de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (2012-2018).

El nou director d'informatius és des de 1995 professor associat de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Aquest nomenament, de què ha estat informat el Consell d'Informatius, s'ha conegut hores després de la renúncia de el director de Centres Territorials de RTVE, Ignacio Marimon, als sis dies del seu nomenament, en considerar que el projecte proposat no coincideix amb el seu concepte de ràdio televisió pública.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 Joan, Barcelona, 08/07/2020 - 17:00

Proper? Fa molta gràcia. Ha estat sempre clarament alineat amb el PSC i ha estat comissari del PSC a TVE i TV3. Proper? Hahaha!

#3 VOXER y a mucha honra, Covadonga, 08/07/2020 - 10:52

PSC : Partit dels Soplap.. de Catalunye

#2 Joan, BCN, 08/07/2020 - 09:45

Proper al PSC? Un comissar polític com una casa. Té un avantatge. És tan inútil que ni aquesta feina fa bé. El seus informatius de Sant Cugat son memorables. Per ensenyar al alumnes de periodisme com manipular ensenyant el llautó.

#1 electra, Barcelona, 08/07/2020 - 09:28

I si és així.....que?. No ho fa tothom. també aquest diari tira cap a CS i el llegim!!!

#1.1 Josep, Barcelona, 11/07/2020 - 16:47

Nada nuevo en algunos comentarios. La derechona intolerante continúa viendo con su ideología ultranacionalista al PSC como un partido peligroso de los ROJOS!! parece esto ya un foro de la FAES en "Con Franco esto no pasaba"