Comunicació · 16 de Novembre de 2011. 11:59h.

8tv encara no compleix les condicions de la TDT

Pujol va atorgar un canal multiplex al Grup Godó pocs mesos abans de les eleccions del 2003

8tv encara no compleix les condicions de la TDT

Javier Godó, president del Grup Godó

El president del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), Ramon Font, va admetre que 8tv, un dels quatre canals de TDT concedits per l'últim govern Pujol al Grup Godó l'agost del 2003, pocs mesos abans de les eleccions al Parlament celebrades al novembre; "està molt lluny encara de les seves obligacions, a les que es va comprometre quan va rebre la concessió, en matèria de llengua i en matèria de producció pròpia, bàsicament. Està bastant lluny, però la voluntat del grup és no solament complir amb el que es van comprometre, sino anar més lluny".

Durant la comissió de control de la CCMA al Parlamanet del passat 28 d'octubre, Font, sobre Emissions Digitals de Catalunya -l'operador del Grup Godó-, va expressar que "hi ha unes grans esperances de que sigui realment aquesta una oferta de televisió molt professional i de gran nivell, en línia amb el que suposa a nivell europeu la capçalera, el vaixell insígnia del grup, que és un diari de referència europea".

Tot i les mancances que ha detectat el CAC, Font és partidari de "donar més temps" al grup perquè pugui "complir amb allò que es va comprometre l’any 2003," quan va obtenir la concessió del Govern de la Generalitat de Catalunya, presidit aleshores per Jordi Pujol.

En aquest sentit, va assenyalar que "hi ha aquesta expectativa que aquest grup, en el sector, el segment de la televisió, es pugui transformar, també, i, de fet, això així ho desitgem tots, en un grup de referència". Toi i això, va acceptar que "de moment, però, en fi, té dificultats, i nosaltres les hem anat acompanyant i hem anat ajudant en la mesura de les nostres possibilitats que aquestes dificultats fossin superades".

Sobre la resta de canals, Font va dir que el grup "té un altre projecte" amb el canal RAC105 "que en aquests moments és un canal musical". Pel que fa a Barça TV, el màxim dirigent el CAC  va apuntar que "és l’únic que compleix totalment amb les seves obligacions, sobretot en matèria de llegua i en producció pròpia".

Per últim, en referència a Estil 9, va remarcar que "recentment ha rebut un advertiment seriós per part nostra, perquè en algun moment de la seua programació, en horari protegit, va emetre continguts inadequats".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#10 redidecore, Mataró, 18/11/2011 - 08:22

El que no pot ser, és que a la 9tv, cada cop són més películes en castellà, aquí a Catalunya, ens sentim menospreciats per la 9tv

#9 pepe, Andorra, 17/11/2011 - 18:51

Si es son todos iguales, pero algunos enchufados, son mas iguales q otros.

#8 Gerard, Barna, 17/11/2011 - 13:19

Ni les complirà. Catalunya és xauxa.

#7 Sergi, Barcelona, 16/11/2011 - 22:37

I els canals que emeten porno en obert a certes hores? i els canals d'embaucadors amb tarot i demés? perquè no els tanquen i els foten a la presó a aquests.Ja està bé.Si algun menor busca a partir de quarts de dotze de la nit que pot trobar, ja sabem que hauria de dormir però, a cada casa...

#6 LLUC, CAC FORA, 16/11/2011 - 14:31

Doncs si el Grupo Godó té 4 canals i BARÇA TV és totalment en català amb producció pròpia RAC105 és musical (hem de traduïr les cançons?) 8TV és tota en català (excepte algunes pel.lícules) amb produccions pròpies tipus Cuní o Arús ESTIL9 també és en català ... on és el problema ?

#6.1 Pere, Barcelona, 16/11/2011 - 15:58

Estil9 és en català? XD BarçaTV, que no el fa el Grup Godó, és l'únic dels 4 que compleix tots els requisits pels quals se'ls hi va otorgar la llicència a ells i no a uns altres. Què passaria o ja hagués passat si qualsevol de nosaltres incumplís una norma o llei durant 8 anys seguits?

#6.2 LLUC, CAC FORA, 16/11/2011 - 17:39

Pere, 8TV no és en català ? Jo no hi trobo castellà per cap lloc. Quan trobis algún programa en castellà m´ho comuniques si us plau. Ara resulta que Cuní parla en castellà. No sé, potser deus veure Intereconomía o Veo i et confons.

#6.3 Pere, Barcelona, 16/11/2011 - 22:45

No hi ha més cec que el qui no vol veure-hi. A Estil9 gairebé tot és en castellà i de 8TV, només en Cuní, l'Arús, a la seva manera, la sra. Fletcher i alguna pel·lícula de tant en tant, són en català. La resta de la programació és en castellà.

#6.4 pepe, andorra, 17/11/2011 - 18:51

pues Pere, todo depende de los politicos q conozcas o puedas comprar, acuerdate de cuando a Polanco le dieron un canal de pago por la cara solo por ser amigo de Felipe Gonzalez. Q si el canal pus era un servicio publico, mis coj....es son claveles.