Publicitat
Comunicació · 18 de Juny de 2020. 15:18h.

A Catalunya la “nova normalitat” es diu “represa”

TV3 esmenta la paraula sis cops en uns quatre minuts

A Catalunya la “nova normalitat” es diu “represa”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat aquest dijous les mesures del decret que regirà la fase de represa a Catalunya “ara que ja s'han recuperat les competències”. “Comença la fase de represa”, ha dit. D’aquesta manera Torra marca distàncies amb l’expressió “nova normalitat” que fa servir el Govern espanyol i opta per utilitzar una de nova per a Catalunya.

El concepte “fase de represa” ha estat assumit ràpidament també per TV3, que ha estat esmentat sis vegades en una informació de quatre minuts i mig al Telenotícies Migdia. El presentador i editor de l'informatiu, Carles Prats, ha utilitzat dues vegades el terme “represa” en un dóna pas de la informació de tan sols 30 segons.

El periodista de política Jordi Eroles -amb qui ha connectat el TN Migdia des del Palau de la Generalitat- ha fet servir la paraula tres cops en una intervenció de minut i mig. Posteriorment, la veu en off de la notícia ha esmentat el terme “represa” una vegada durant la crònica de dos minuts i mig. Durant els titulars del Telenotícies cap veu en off o periodista de TV3 ha dit la paraula, però primer tall de veu era del president Quim Torra dient “fase de represa”.

Torra ha afirmat que cal ser més prudent que mai, ara que "tenim dates assenyalades, com les festes majors i les de Sant Joan", amb prioritat absoluta pel rentat de mans, l'ús de mascaretes i respectar la distància entre les persones.

"Acabo de signar el decret de l'inici de fase 3 que gestionarem des del Procicat. La nova fase es regularà amb responsabilitat i rigor, un principi és que protegint-nos ens protegim tots, ús de mascareta, higiene personal i distància. Tots els ciutadans han d'entendre aquestes mesures”, ha advertit.

5779-t.jpg

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#32 JORDI, SANTA COLOMA DE GRAMENET, 19/06/2020 - 09:51

QUE DEU ENS AJUDI. ARA TOT HO GESTIONARA GENT TANT MEDIOCRE COM LA BUDO, EL BUCH....
ARA TROBAREM A FALTAR LES BONES FORMES DEL SR. FERNANDO SIMON, DEL SALVADOR ILLA...
EN FI.... MOLTA SORT CATALANS !!!

#31 Ramón, BCN, 19/06/2020 - 09:48

"Reanudación", el término para los separatistas es claro, tiene el sentido que ellos le quieren dar, y no es otro que retomar la gresca haciendo imposible la buena convivencia entre catalanes, fomentando el clima de crispación con el estado...en definitiva aquello que dijo Torra, "apreteu".

#30 lola, barcelona, 19/06/2020 - 09:41

Vaya que feinada han tenido para redactar el decreto, cambio de nombre, corre, corre que te pillo i toda la responsabilidad i las mesures a cargo del ciudadano. I luego todos estos meses se quejaban de que se tenia que ser mas prudentes.

#29 Daniel, Tokio, Texas, 19/06/2020 - 01:09

Pues por una vez estoy de acuerdo, ya que la diferencia es importante y es a lo que se debería tender. "Nueva normalidad" es un término orwelliano, cínico y perverso con el que se nos quiere acostumbrar a cosas muy siniestras. Lo que se debe buscar es la reanudación (y a ser posible mejora) de lo que sí debería ser normal.

#29.1 Tabarnés puro, Barcino, 19/06/2020 - 07:42

En Cataluña todo es orwelliano desde hace décadas: a la nación se le llama "estado", a la región se le llama "nación", al gobierno también se le llama "estado", a las fantasías lisérgicas se les llama "republiqueta", a conciudadanos con los mismos derechos se les llama "inmigrantes", a los inmigrantes ilegales se les aplaude, ...

#28 Coque, El Centro de Tabarnia, 19/06/2020 - 00:39

Si en Cataluña a un tarugo de alcornoque se le llama MH President, ¿qué podemos esperar de lo demás?