Publicitat
Comunicació · 26 d'Agost de 2011. 08:56h.

"A la política espanyola el PSC ja no existeix"

Rafael Nadal denuncia "la incapacitat per defensar els interessos dels catalans"

"A la política espanyola el PSC ja no existeix"

Rafael Nadal, en una foto d'arxiu

El periodista Rafael Nadal assegura que "els socialistes catalans necessiten urgentment el grup parlamentari per fer política a Espanya i fer-s’hi visibles. A la política espanyola, el socialisme català ja no existeix ni per explicar que hi ha una Catalunya no-nacionalista, ni per defensar una Espanya diferent de la del PSOE: menys sectària, menys clientelar i rigorosament federal".

En un article a La Vanguardia, exposa que "per culpa de la invisibilitat dels seus diputats al Congrés, fa temps que el PSC ha deixat de ser un mirall pel socialisme espanyol". "Costaria trobar un sol votant socialista del cinturó que conegués algun dels diputats socialistes catalans al congrés, que durant la legislatura que s’acaba han tingut un paper gairebé clandestí i han demostrat la incapacitat per defensar els interessos de la majoria dels electors catalans", afegeix.

En aquest sentit, manifesta que "votant contra el que han defensat al Parlament els socialistes catalans mateix, els diputats de Madrid traeixen la història del PSC i dels seus fundadors quan es van constituir com a partit independent. Segurament, ara, els vint-i-cinc diputats del grup socialista català a Madrid no ho farien; s’integrarien directament al PSOE".

Per últim, diu que "al Partit dels Socialistes ja no li cal que els rivals li parin trampes, se les para ell tot sol, repetint fins a l’infinit la cançó de l’enfadós. Si continua així, corre el risc de convertir-se en un grup irrellevant, poca cosa més que un lloc de treball per als seus dirigents".

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#18 Joan, Barcelona, 29/08/2011 - 09:37

Perdò, pero a la política ejpañola MAI ha existit el PSC

#16 Carlos de Molina, Barcelona, 26/08/2011 - 21:44

El psC tiene lo que se merece, por chanchos traidores de sus votantes españoles. Los catalanistas ya tienen a ERC y CiU. Los catalanistas más descerebrados tienen a ICV, Rcat y SI.

#16.1 Joan, Barcelona, 26/08/2011 - 22:53

Jo diria que això és al revés, els descerebrats voten PP, CiU, PSC i coses per l'estil; la gent assenyada vota partits sobiranistes sense complexos. Només un descerabrat pot votar a favor d'un espoli consentit de 22.000 milions anuals. Ser moderat i racional és votar independència

#16.2 Gerard, Barna, 26/08/2011 - 23:20

I això ho diu un peruà que s'ha tragat allò de la "madre patria"? En el cas que això sigui així, que trist ser la veu de l'amo, noi.

#16.3 Pepe, Washington, 27/08/2011 - 10:21

I ho diu un que diu que va vindré aquí a treballar com molts dels espanyolistes que per aquí pululen. Va vindré com molts d'altres perque aqui havia treball i respecte a diferencia de casa seva. Fills d'una Dictadura miserable, imposadora i carnicera que exigeixen respecte i estimació a cops.

#16.4 Carlos de Molina, Barcelona, 27/08/2011 - 12:54

Hay que reconocer que los catalanistas más inteligentes son los de CiU. Sus padres y sus abuelos fueron cargos con Franco. Ellos y sus hijos lo serán del PP. Eso y no otra cosa es el famoso "seny" catalán.

#15 Fredi, Iluro, 26/08/2011 - 16:18

Quina pena de PSC, dels 25 no em quedaran ni dos, que han fet per Catalunya?. Ja, partit independent. Federalisme, independència, concert económic, el que sigui, peró, defensa de Catalunya. prou!, pel bé d'Espanya, qué fa Espanya per nosaltres?...

#14 manel xic, Les Penelles (La Noguera), 26/08/2011 - 14:19

crec que ja fa molts anys que el PSc no existeix, almenys no existeix la seva S i menys encara la C.
Qui ho havia de dir, amb un postmaoïsta al capdavant, i acabar com a vulgars liberals i interessants només en la menjadora....¡

#13 Almogàver , La Sagrera , 26/08/2011 - 12:35

S'hauria de substituien el ja no existeix per un mai no ha existit.

#13.1 Francesc, Barcelona, 27/08/2011 - 01:12

Sí, durant la primera legislatura hi va haver el grup Socialistes de Catalunya. Arran del cop d'estat d'en Tejero, els militars van pressionar perquè desaparegués. I els socialistes catalans, no volen, no poden, tenen por de recuperar-lo.