Publicitat
Comunicació · 9 de Setembre de 2021. 14:12h.

A la tertúlia de Rac1 culpaven Vox de la falsa agressió homòfoba

Xavier Domènech: “hi ha un creixement evident”- Anna Gómez: “l’extrema dreta fa discursos d’odi”- Francesc Marc Álvaro: “Vox ho ha legitimitat”- Ramon Rovira: “l’extrema dreta els ha empoderat”

A la tertúlia de Rac1 culpaven Vox de la falsa agressió homòfoba

Quatre dels cinc tertulians d’El món a RAC1 van relacionar directament Vox amb la falsa agressió homòfoba de Madrid. Només Xavier Melero, advocat de Joaquim Forn durant el judici del procés, va desvincular el partit de Santiago Abascal dels fets i va recordar que la formació té “homosexuals dintre del partit”.

La resta sí que hi van establir una relació directa: l’exdiputat dels Comuns, Xavier Domènech, va manifestar que “hi ha un creixement evident” d’aquest tipus d’agressions des de l’irrupció de Vox al Congrés. La sotsdirectora del diari Segre, Anna Gómez, va denunciar que “l’extrema dreta fa discursos d’odi”.

Per la seva banda, el columnista de La Vanguardia, Francesc Marc-Àlvaro, va considerar que “Vox ha legitimat” aquestes agressions. Finalment, el periodista Ramon Rovira va assenyalar que “l’extrema dreta els ha empoderat”.

El denunciant de la suposada agressió homòfoba el passat cap de setmana, al barri madrileny de Malasaña, ha confessat que les ferides van ser consentides mentre mantenia relacions amb una altra persona.

La transcripció de la tertúlia és la següent:


-Xavier Domènech: Jo no sé si la relació aquesta entre manifestacions negacionistes… hi ha un creixement evident, hi ha més un creixement evident quan crec que els delictes han caigut durant el perídode pandèmic, per tant el creixement encara és més evident i jo diria que aquí hi ha un fenòmen d’autoreconeixement i empoderament de valors de l’extrema-dreta en aquest país i crec que això per mi explicaria aquest creixement, vull dir es va analitzar molt el fenòmen de creixement de Vox es va analitzar en relació a Catalunya però hi ha una part, quan tu analitzes els discursos de Vox i els discursos parlamentaris que és clarament una part dels discursos de Vox interpel·la una mascul·linitat ferida i això passa molt amb el que ells anomenen ideologies de gènere i també es veu reflectit amb aquest tipus de violència, llavors què passa, que quan un espai d’aquest tipus creix electoralment la gent que dóna suport a aquest espai s’autoreconeix ja no són uns sinó que són molts s’empoderen i fan el que fan i això s’ha de parar, i s’ha de parar dintre de les administracions i s’ha de parar movilitzant-se al carrer. Els espais d’impunitat no es poden permetre en cap lloc, els espais d’impunitat de la violència d’aquest tipus.

-Xavier Melero: Associar-ho als negacionistes i a Vox ho veig complicat ho veig una mica una petició de principi. Vox en principi i ho he dit alguna vegada, jo tinc un prejudici anti-Vox que em permet, que m’impedeix ser objectiu quan parlo d’ells, però malgrat això tenen els seus homosexuals declarats dins del partit i el seu discurs homosexual. Vox té problemes a determinades polítiques educatives a determinades agreujants del codi penal però no té un discurs homòfob, el contrari, els homosexuals de dintre del partit tenen el seu propi discurs.


-Anna Gómez: Jo no estic d’acord amb el que diu el Xavier Melero, perquè jo sí que crec que l’empoderament de l’extrema-dreta fa precisament aquests discursos d’odi que puguin anar al carrer. Les xarxes també contribueixen a expandir aquest discurs d’odi que evidentment Vox fa evident cada dia. No oblidem, em sembla que tu mateix ho havies dit, que en algunes comunitats autònomes ja s’intenta que en els llibres de text doncs els homosexuals no surtin com un exemple més de quotidianitat i això fa molt de mal.


-Francesc Marc-Àlvaro: Els corrents de maldat que deia el Xavier Melero, els corrents de maldat creixen o baixen en funció del context polític i social i aquí sí que crec que té bona part de raó el Xavier Domènec quan diu que Vox ha legitimat i ha donat força a sectors que ja hi eren però que no se sentien amb força per fer aquesta persecució. És que aqui cal distingir el que fa Vox com a partit oficialment i el que detecten les bases de Vox. Una cosa és que Vox que és un partit que vol tenir una presència parlamentària normal, ha de vestir un discurs que sigui més o menys homologable malgrat que flirteja amb els terrenys pantanosos però després les seves bases interpreten el què interpreten del discurs. I és veritat que com ha passat amb Orbán a Hungria tota la nova ultradreta europea en el fons és un món de nostàlgia, de nostàlgia de la mascul·linitat que pensaven ells que s’havia de restituir, nostàlgia d’una ordre que pensaven ells que havia de tornar, nostàlgia d’unes societats blanques totes homogènees que ells volen que es mantinguin i en el fons si anem a filar prim no és que Vox sigui antiLGTBI és que segurament la ideologia oficial de Vox és tornar a aquella idea antiga i reaccionària de que els gais i les lesbianes han d’estar a casa amagats i que no ho diguin, sobretot que no molestin i que no ho diguin perquè és clar, és que això crea un clima i en la mesura que té visibilitat doncs s’estan produint aquests fets.

-Ramon Rovira: Jo també coincideixo que l’extrema-dreta els ha empoderat d’alguna manera i això els hi permet aquesta certa protecció. Però realment aquest mal, aquesta maldat existeix. Aquest país és profundament homòfob, ho ha sigut sobretot durant el franquisme, tot el que era el món homosexual, tot el món lesbià evidentment havia de viure amagat negant la seva pròpia personalitat entre d’altres coses perquè et fotien a la presó. En qualsevol cas, tinc la sensació que atribuir-ho tot a l’extrema-dreta NO, segurament que hi ha un factor d’aquest empoderament de l’extrema-dreta que els hi dona cobertura però que hi ha un sector de gent que no ens enganyem que de la mateixa forma odia, perseguia gent d’extrema-esquerra o d’esquerres o capellans o els hi semblaven amb ells que anaven en contra del franquisme doncs ara hi ha gent que veu un sector que ha aparegut que té més força, que té més representativitat que no havien sortit al carrer fins fa quatre dies que es podien fer un petó una parella homsexual, lesbianes el que vulguis i això els hi provoca una reacció interna.

-Xavier Domènech: Vox és un partit que en aquests moments està determinant els governs de la comunitat de Madrid, d’Andalusia, que participa a l’Ajuntament de Madrid, és un partit que té 54 diputats al Congrés d’Espanya, té diputats al Parlament de Catalunya i aquest partit que no només té representació als Parlaments si no que té poder, té capacitat de poder insittucional en aquests moments a Espanya i també en el Parlament de Catalunya, aquest partit fa un hastag, el partit fa un hastag quan es critica a Orbán perquè fa polítiques homòfobes reconegudes per la Unió Europea, fa un hastag que diu Viva Hungria. I el senyor Abascal declara en el congrés dels diputats  que “en Hungria los homosexuales pueden pasear libremente por las calles y en Barcelona NO”, clar que no, pel seu discurs. Em sembla molt evident que encara que Vox vulgui expllicar que ells no són homòfobs, són essencialment un partit homòfob i en aquest essencialment generen espais d’impunitat.

Publicitat
Publicitat

58 Comentaris

Publicitat
#45 bejota, bcn, 11/09/2021 - 11:43

NO TARDANDO MUCHO ,VOX OS VA A PASAR CUENTAS DE TANTO INFUNDIO Y ODIO.PARA VOSOTROS ,TODO LO QUE NO ES ROMPEPATRIAS ES UN ENEMIGO,¿NO? WAIT AND SEE.

#44 Yomismo, Sevilla, 10/09/2021 - 17:40

¿El PP de Badalona también divulga la divisiva “Diada Nacional[ista]”? https://www.dolcacatalunya.com/2021/09/el-pp-de-badalona-tambien-divulga-la-divisiva-diada-nacionalista/

#44.1 Tabarnés puro, Barcino, 11/09/2021 - 08:00

Hay que ser pánfilo ydel género ton to para promover el ideario del que te quiere machacar.
PP, Partido Pardillo
La Odiada Nasiunal de Caspalunya, res a celebrar!!!
Nuestro Himno y nuestro Día son los de la Virgen de Montserrat!!

#43 Sergi Sergio, Barcelona, 10/09/2021 - 15:14

Son tan previsibles, antes de que abran la boca ya sabes exactamente lo que van a decir, estos tertulianos de chichinabo son expertos en hacer el ridiculo.

#42 Yomismo, Sevilla, 10/09/2021 - 11:36

La izquierda tiembla; objetivo: acabar con VOX

https://www.youtube.com/watch?v=VzjOTzknDCo

#41 M, Sabadell, 10/09/2021 - 11:33

Gente con prejuicios tan exagerados no deberían participar en debates, no son ecuánimes ni racionales, se dejan llevar por sus pasiones.