Publicitat
Comunicació · 31 de Juliol de 2009. 14:40h.

ACN, l'agència d'Esquerra?

Una sotsdirectora marxa perquè Saül Gordillo "intenta fer el projecte amb gent de la seva corda"

ACN, l'agència d'Esquerra?

Saül Gordillo, a l'esquerra, amb el degà del Col·legi de Periodistes

La sotsdirectora de caps de setmana de l'Agència Catalana de Notícies, Pepa Bouis, ha adreçat una carta a la resta de treballadors, a la qual ha tingut accés e-notícies, on comunica que "deixo l'Agència. No ha sigut ni buscat ni volgut. Deixo l'Agència a la força, perquè m'hi han obligat les circumstàncies i, sobretot, el tracte que he rebut per part de la direcció".

Bouis admet que "m'agrada i comparteixo el projecte d'una agència catalana de notícies i considero que hi ha coses que s'estan fent molt ben fetes. No m'han acomiadat ni per no compartir la il·lusió ni el projecte, ni per no ser una bona professional. Potser us ho diran, però no serà veritat".

"La veritat és que en Saül Gordillo està intentant tirar endavant el projecte amb gent de la seva corda, jove i amb poca expèriència, que poden ser boníssims professionals, no en tinc cap dubte, però no millors que jo mateixa", assegura.

En aquest sentit, la periodista dedica de "tot cor" a Saül Gordillo "una estrofa d'una cançó de Luis Eduardo Aute, que li escau d'allò més: 'Miralos como reptiles al acecho de la presa negociando en cada mesa ideologias de ocasión siguen todos los raíles que conduzcan a la cumbre locos por que nos deslumbre su fanática ambición. Antes iban de profetas, ahora el éxito es su meta. Mercaderes, traficantes, más que náusea dan tristeza no rozaron ni un instante, la belleza...'".

Igualment explica que "així com molta gent m'havia advertit sobre el director de l'ACN, ningú no ho havia fet sobre la seva actual subdirectora, l'Anna Nogué. He de reconèixer que m'ha sorprès la seva 'desaparició' i que m'ha fet mal. No hauria imaginat mai que el seu servilisme i la seva covardia arribessin tan lluny".

Bouis retreu a Nogué que no li fes "ni una trucada per interessar-se per mi. Bé, de tota manera, això m'ha servit per conèixer-la una mica més. Ella sap, després de treballar tres anys juntes, que si hagués estat a l'inrevés, jo l'hauria trucat i m'hauria interessat sincerament per ella, de la mateixa manera que, en el seu moment, vaig interessar-me repetides vegades per en Josep Maria Pasqual, tot i no compartir de cap manera el seu comportament amb en Joan Besson".

"A la meva gent del cap de setmana, moltíssimes gràcies per tot el que en tres anys he après de vosaltres. Estigueu tranquils, no m'han acomiadat perquè el cap de setmana no hagi funcionat. Ha funcionat i molt bé. Segons les dades facilitades pel servei de Tecnologia de l'Agència, en tres anys, des del maig del 2006, els consums de dissabte i diumenges s'han triplicat. I això són resultats i no totes les altres filosofies que us puguin dir. Bé, això ja està. Estic una mica trista, però només una mica. El periodisme és una part important de la meva vida i hi tornaré ben aviat", conclou.

Fonts properes a la direcció de l'ACN han afirmat que no es tracta de cap repressàlia sinó que "se li va oferir venir a treballar a Barcelona, però en comptes de treballar tres dies i mig havia de treballar-ne cinc". "Li proposaven continuar amb les seves funcions i mantenir les condicions econòmiques, però no ha volgut per això hem arribat a un acord per a la seva marxa", han afegit.

Les mateixes fonts han explicat que l'Agència Catalana de Notícies "té tres subdirectors i ella era l'única que encara feia el dia a dia, els altres dos es dediquen a projectes. Ja no calia una sotsdirectora per al dia a dia perquè hi ha quatre caps de secció". "Tampoc tenia sentit una sotsdirectora que treballés només des de Girona", han reiterat.

Fonts properes a Pepa Bouis han explicat, en canvi, que "no tenia cap inconvenient de treballar cinc dies a la setmana, ni tan sols treballar a Barcelona, però li tocaven el sou perquè li treien un plus i tampoc sabia les seves noves funcions".

"Potser Esquerra no està al darrera de l'ACN, però el director ha fitxat gent de la seva corda", han insistit. "Tot va començar amb el fitxatge de Jaume Clotet", han afegit en al·lusió a un dels subdirectors, que abans havia estat cap de premsa de Governació. Pepa Bouis havia treballat abans 20 anys a El Punt i tres anys al Diari de Girona

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#30 aphex, Perpinyà, 03/08/2009 - 14:24

Si ERC vol un mitja de comunicació, primer que aprengui a saber què és el periodisme.

#29 Jordi, Mataro, 02/08/2009 - 17:04

Prepotent, mala persona, i sobretot, mal periodista. Pregunteu als periodistes del Maresme. A les rodes de premsa, tothom li feia el buit. Treballa amb gent més jove que ell perquè no es noti que no en té ni idea encara que ell es pensi que és un crack.

#28 Ben, Hospitalet, 02/08/2009 - 16:11

M'agradaria saber quanta gent ha plegat de l'Agència Catalana de Notícies des que hi és al capdavant. Seria una dada prou significativa.

#27 imma, bcn, 02/08/2009 - 14:15

sóc periodista i no conec ningú que parli bé de Saül, a part dels de la seva colla del maresme que ha enxufat ell. ells seus companys de l'acn, en diuen pestes. això diu molt. un altre fals independentista que ha tocat cuixa i s'ha fet sociata.

#26 Rosa, Barcelona, 02/08/2009 - 02:01

Es nota que la senyora Pepa Bouis no té àvia. Diu que ella és la millor. Caram! mal li està dir-ho.