Publicitat
Comunicació · 7 d'Octubre de 2010. 13:58h.

Acomiadat l'últim corrector de català de TVE

Acusen Montse Abbad de no defensar la llengua catalana a la televisió pública espanyola

Acomiadat l'últim corrector de català de TVE

Montse Abbad i Pere Bohigas, en una foto d'arxiu

El sindicat SPC ha denunciat, en un comunicat, acusen TVE d'anar "en contra del català", atès que la "direcció general, amb el permís de la de Sant Cugat, decideix prescindir del darrer assessor lingüístic de català que quedava a TVE-Catalunya adduint motius organitzatius".

"Madrid demostra una vegada més la seva falta de sensibilitat envers la nostra pluralitat cultural i lingüística. El corrector de català treballava principalment als Serveis Informatius però també donava suport a la resta de programes en català, informant sobre l'ús de la llengua catalana, vetllant per la seva qualitat fonètica i proposant el model d'estil més apropiat per cada moment", informen, a més de lloar que "coneixia perfectament l'estil de cada redactor, dominava el llenguatge informatiu i corregia els rètols que apareixien en pantalla".

"L’eliminació de la figura del corrector de català mostra la manca d’interès de la nova Corporació RTVE envers la nostra llengua saltant-se d’una manera flagrant la llei 17/2006 de la Televisió de Titularitat Estatal on s’hi obliga "d'establir criteris de correcció lingüística per promoure i garantir la puresa així com la riquesa de l'idioma", consideren.

"Fa pocs dies, la directora de La 2, Montse Abbad Sort, es vantava en una entrevista a l’Avui de fer una hora en català de dilluns a divendres. ¿No es preveuen sancions per fer complir el 50% d’oferta en català als cinemes? Doncs en el cas de TVE-Catalunya no arriba ni al 2%!", conclouen.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 BOOIGxTU., Perpinyà, 16/10/2010 - 16:36

A veura passarells, La Montse Abad Sort perqué us pense-ho que la van "COLOCAR" A ON ESTÀ?................. Dons això mateix.

#2 Fran, Llinars, 08/10/2010 - 11:51

Xq tan guirigai amb aixo quan a TV3 no parlen correctament el catala?fa fastig veure el robotisme q es preten amb la llengua fent q tothom tingui q parlar en barceloni x collons i si no es titlla d´incorrecte.Aquell quimic en t la culpa.

#1 Maika, Barcelona, 07/10/2010 - 19:15

Montse Abad el catalan tan académico es redículo. Debe ser más espontáneo. Y lo de sancionar!! tan tranquila lo dices y ,hasta dormirás a pierna suelta despues de, delatarlo.¡¡ Eso es feo muy feo!!