Comunicació · 16 de Juny de 2009. 16:45h.

Acomiaden el cap d'actualitat de 'Tiempo'

Ha estat acomiadat per "expressar la seva opinió sobre la situació de l'empresa"

Acomiaden el cap d'actualitat de 'Tiempo'

Carlos Fonseca

El cap d'actualitat de la revista Tiempo, Carlos Fonseca -afiliat al SPM i autor del llibre '13 roses vermelles'-, ha estat acomiadat "de manera arbitraria després d'expressar la seva opinió sobre el futur de la publicació després de la marxa de vuit periodistes com a conseqüència de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERE) aprovat pel Grupo Zeta", segons informa un comunicat del Sindicat de Periodistes de Madrid.
 
El director de la revista, Jesús Rivasés, va convocar a la plantilla a una reunió per a informar del futur de la mateixa. Allí, Fonseca "va criticar la situació en què queda el setmanari i dies després li van comunicar que estava a la llista de treballadors que anaven a ser acomiadats per l'ERE, a pesar que mai va figurar a la relació de baixes forçoses presentada pels responsables del Grupo Zeta".
 
L'empresa ha argumentat que "Fonseca ha estat acomiadat perquè no ha estat possible substituir per una prejubilación voluntària l'última baixa forçosa de la llista de l'ERE, com pretenia el Comitè d'Empresa. Però tant aquest Comitè com la plantilla sap que aquest acomiadament és una represàlia per a castigar un judici crític expressat en una reunió professional, el que suposa un atac inadmissible a la llibertat d'expressió".
 
El Sindicat de Periodistes de Madrid (SPM) mostra "la seva solidaritat a Carlos Fonseca i expressa el seu rebuig cap a aquest acomiadament, perquè suposa que un mitjà de comunicació que exerceix des de les seves pàgines el legítim dret a la crítica no admet aquesta quan es planteja de portes endins".
 
El SPM "no permetrà que els mitjans de comunicació aprofitin la crisi econòmica general per a adoptar decisions arbitrarias i per a aplicar una política de «tot val». Aquest sindicat ha posat els seus serveis jurídics a la disposició de Fonseca, que ha recorregut davant els tribunals el seu acomiadament, i exercirà totes les accions legals que estiguin al seu abast en aquest cas i en qualsevol un altre similar. No només estan en joc milers de llocs de treball en els mitjans de comunicació, sinó el futur mateix de la professió periodística".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Andreu, Barcelona, 17/06/2009 - 08:18

Els EREs de Zeta i Godó demostren que els grans grups de comunicació no s'han fotut les piles i continuen enclavats en un model de negoci obsolet.