Publicitat
Comunicació · 29 de Març de 2013. 09:11h.

Acomidaments a l'ACN

Els treballadors de l'agència de notícies convoquen dos dies de vaga

Acomidaments a l'ACN

Redacció de l'ACN

Els treballadors de l'Agència Catalana de Notícies (ACN) han decidit que faran vaga després que els comuniquessin una retallada "dràstica" que suposarà l'acomiadament de part de la plantilla i el probable desmantellament de la seu central.

Amb la mesura de pressió, volen forçar la creació d'una taula de negociació amb la direcció de l'empresa per "estudiar mesures alternatives que evitin l'acomiadament de personal de la plantilla".

L'assemblea de treballadors ha acordat que faran vaga els dies 8 i 10 d'abril, i que el dia 4 d'abril no acompanyaran els seus teletips amb el material gràfic i audiovisual com a mesura simbòlica del que suposaria per als mitjans abonats el desmantellament de l'agència nacional de notícies.

Els treballadors, en un comunicat, denuncien que "ja porten dos anys de retallades continuades, com la major part dels treballadors públics" i afegeixen que "l'esforç dels treballadors de l'Agència ha suposat que el pes dels salaris bruts hagi passat de prop del 88% del conjunt del pressupost el 31 de desembre del 2011, al 58% el 31 de desembre del 2012, una reducció de 30% en només un any".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 Joan, Bcn (Gràcia), 29/03/2013 - 21:59

Mireu que curiós. La Generalitat es carrega abans la ACN, que el inevitable i lògic ERO a tv3...

#1 RdeS, Barcelona, 29/03/2013 - 11:01

L'ACN és una duplicitat absurda respecte l'agència EFE. És de les despeses prescindibles i per tant s'hauria de suprimir. Quan siguem independents, si ho som, en tornem a parlar.

#1.1 SdeR, Barcelona, 30/03/2013 - 16:22

Clar, i per la teva regla de tres, TV3 és una duplicitat absurda respecte a TVE, i la Generalitat respecte a l'Estat, i els comentaris idiotes que fas a e-notícies una duplicitat absurda també respecte als de El Confidencial... així ens va.