Publicitat
Comunicació · 4 de Desembre de 2011. 10:47h.

Adéu a la 'immunitat' de la Corona

Els negocis de la família del Rei deixa de ser tabú amb el cas Urdangarin

Adéu a la 'immunitat' de la Corona

Fotografia de la família reial

Les diferents operacions presumptament fraudulentes que ha protagonitzat el gendre del Rey, Iñaki Urdangarin, al capdavant de l'Institu Nóos ha provocat que els diferents mitjans de comunicació hagin oblidat el tradicional 'silenci' amb tots els afers que feien referència a la Corona.

La vida privada del Rey era sempre tractada amb delicadesa i gairebé no es coneixien escàndols que l'esquitxessin, tret d'algun episodi puntual com ara el de l'os Mitròfan, que va esdevenir polèmica a tota Europa després de saber-se que l'havien emborratxat per tal de facilitar la caça del monarca espanyol.

Tot i que Iñaki Urdangarin no forma part de la familia Reial, en ser només duc consort de Palma en qualitat de marit de la infanta Cristina, és evident que la polèmica afecta també a la imatge dels Borbons. Urdangarín no disposa de cap privilegi processal ni de qualsevol altra naturalesa, però tot i això, encara no ha estat imputat malgrat les acusacions de la fiscalia.

El mateix Rey Joan Carles s'ha desentés del seu gendre en considerar que "aquests són afers de l'Iñaki", segons explica la periodista Pilar Urbano, propera als monarques. Tot i això, l'escàndol també afecta l'Infanta Cristina, ja que segons han publicat els mitjans formava part en qualitat d'accionista d'algunes de les empreses denunciades.

D'aquesta manera, El Mundo, El País, Público, El Periódico o les diferents agències, entre d'altres, han informat dels escàndols que han esquitxat el duc de Palma. Fins i tot La Vanguardia o l'ABC han tractat el tema, encara que de manera més suau.

Les diferents televisions també han fet 'fortuna' amb la polèmica, així com les revistes del cor. En aquest sentit, 'Semana' publicava dies enrera fotografies d'Urdangarín i la seva dona a Whasington, en les quals el duc de Palma apareixia molt desmillorat.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#20 Rosa, Barcelona, 07/12/2011 - 10:54

Acabo de llegir que abans de 2 mesos jutjaran a l'Urdangarín, però no a la seva dona Cristina, encara que és la que va darrera d'ell en tots aquests afers. Ja es veia ben clar que a ella no la jutjarien.

#19 ramon, barcelona-c, 06/12/2011 - 20:04

Afirmació precipitada i sense fonaments ,típica vehemencia catalana. Dexeu passar unes setmanes o potser dies per veure en que acaba tot . Hem d'aprendre a no precipitar-nos .Hem de fer com el conseller Mas-Colell quan varen re-calcular el déficit fiscal i ningú en sabía res.

#18 Faithless, Barcelona, 05/12/2011 - 20:16

Tota la Casa Real amb el Rei al capdavant a la cinquena galeria de la presó Model. Però ja!

#17 Ramon, Barcelona, 05/12/2011 - 19:52

No, homen, no, escaldat, que tu confons la República Federal Suïssa amb el Principat de Liechtenstein... PPciu, monarquia i república, ho veus com nosaltres ho relliguem tot?.

#16 Manel Xic, Les Penelles (La Noguera), 05/12/2011 - 19:12

Jo crec que aquest nano és una mica ruc, i no té capacitat per estafar. Estic segur que el PP/Falange Española y de las JONS l'ha utilitzat, per aconseguir $ i per enfonsar la imatge del rei.