Publicitat
Comunicació · 28 de Maig de 2013. 10:02h.

"Això de sentir-se integrat és una mania"

Gregorio Morán: "llegeixo i entenc el català"

El periodista Gregorio Morán ha manifestat en una entrevista a Els Matins de TV3 que "no tinc cap interès a integrar-me" a Catalunya. Morán, que presenta el llibre 'La decadència de Catalunya explicada per un xarnego', ha explicat que "he viscut a París i he viscut en altres llocs i a mi ningú no m'ha plantejat mai si em sento integrat".

En aquest sentit, ha deixat clar que "jo el que vull és ser lliure i poder treballar". Morán ha qüestionat "aquesta mania de sentir-se integrat com si fos un privilegi que concedeix la societat al que ve de fora". "Integrat amb qui? Amb les institucions? Mai no m'he sentit integrat amb cap institució i ho prefereixo", ha remarcat.

El periodista, preguntat sobre això, ha manifestat que "no tinc problema amb el català, el llegeixo i l'entenc, no necessito més". "Com deia Cruyff, per respecte a la llengua prefereixo no parlar-la", ha sentenciat. D'altra banda, ha considerat que "Jordi Pujol és el polític més important de la Catalunya moderna, i per tant responsable del seu deteriorament".

Moran
Publicitat
Publicitat

144 Comentaris

Publicitat
#64 BEJOTA, bcn, 29/05/2013 - 20:27

SR. MORAN:INTEGRARSE CONSISTE EN RENEGAR DE ESPAÑA Y PONER A PARIR A TODO EL QUE SEA DE LA TRIBU CATALANA.(A MI ME QUISO IMPONER EL CATALÁN PARA CONVIVIR UNA MEDIA NOVIA Y ,YO LE DI LA CUENTA IPSO FACTO.)

#63 Lo Palleter, Tarragona, 29/05/2013 - 18:10

Potser m'equivoco, però el fet de no voler-te integrar una societat i no voler formar-ne part és una opció molt respectable, però des del mateix moment que rebutges formar-ne part, moralment, perds legitimitat x criticar-la, qüestionar-la o modificar-la (a millor o a pitjor). Una mica de coherència

#62 Joan, Barcelona, 29/05/2013 - 12:39

La diferència entre un país sobirà com Andorra i un altre de no sobirà com Catalunya, és que al segon pots decidir lliurement si t'integres o no, però tot i això pots continuar fent la teva com si res, mentre que al primer, si vols la nacionalitat, has de demostrar que t'has integrat.

#61 Moles, Les Ardennes, 29/05/2013 - 00:00

ell no està integrat en la cultura castellana, no.
Sols li cal dir que ell es un ciutadà del món.
Francament me la bufa , s'ha de respectar la seva no integració.

#60 cat51, cat, 28/05/2013 - 23:46

Té el Sr. Morán tant dret a no integrar-se a Cat, com molts de nosaltres a no voler integrar-nos a Espanya. Aixó no hauria de tenir res a veure amb el respecte. Respecto a Espanya i, com el Sr. Morán, parlo la seva llengua. I, com que la parlo prou bé, la faig servir quan és necessari. Ell no.

#60.1 ISAAC, GIRONA, 29/05/2013 - 17:44

Molt assenyat el comentari.