Publicitat
Comunicació · 10 de Juliol de 2015. 12:56h.

“Això ja passa de taca d’oli”

Jaume Barberà critica “com es pot jugar d’aquesta manera amb la gent” per la llista única

El periodista Jaume Barberà, durant la tertúlia d’El món a RAC1, ha criticat com s’està duent l’afer de la llista única de cara a les eleccions del 27-S. “Un país no és un institut de batxillerat. Això no és una assemblea entre estudiants de segon de batxillerat que sortim al pati i arreglem el món”, ha recordat.

Barberà considera que “l’espectacle que hi ha des de fa mesos és d’institut de batxillerat. Em recorda quan en ple franquisme sortíem, fèiem les assemblees, no anàvem a classe i arreglàvem el món”. “Hi ha gent que es comença a preocupar, no per la independència, sinó pels que la volen fer. I això és molt problemàtic. Això ja passa de taca d’oli”.

“La independència és el més trascendent que pot fer un país, això i la guerra. Com és possible que faltant 80 dies per les eleccions estem com estem? Sense informar la ciutadania del que significa la independència. Com es pot jugar d’aquesta manera amb la gent? per què es juga amb la gent?”, ha preguntat.

El periodista ha reconegut que “jo sempre he defensat una llista unitària amb polítics. Imaginem que hi ha acord amb una llista, la que sigui. Ningú parla d’informes del Consell Assessor per a la Transició Nacional que esmenten frau de llei. Hi podria haver per part del Govern de Madrid una actuació a través dels jutjats argumentant que hi ha frau de llei perquè es vol fer el que el TC ja ha dit que no es pot fer a través d’unes eleccions que no li corresponen fer un plebiscit”.

“Algú ha pensat en això? i si passés això, què faríem, un altre 9-N?”, ha qüestionat. Barberà ha sentenciat que “vaig entendre molt bé el que va dir Mas. Va dir que aquí qui té la facultat de convocar les eleccions sóc jo. I si no veig per què es convoquen no les convocaré”.

Barberà

Jaume Barberà, a RAC1

Publicitat
Publicitat

54 Comentaris

Publicitat
#32 Carlos Gomez, Bcn, 11/07/2015 - 15:17

El gran problema que te tota aquesta gent de trajectories oscilants es que si Deu Noste Senyor ho veu tot, Google a mes a mes ho recorda. Inclus sobre els patriotes broquilians.
I la seva memoria es indeleble.

#31 Carlos Gomez, Bcn, 11/07/2015 - 15:12

Una la bacallanera, l´altre el verduler.
Sembla que el broquil que s´havia, que nomes ha canviat de bandera.
El periodisme a la carta te aquestes coses i patria nomes hi ha una, com les mares.
La que millor pagui.
Visca el verdulerisme revolucionari i a seguir fent pais.

#30 Mariona, Matadepera, 11/07/2015 - 14:36

Ho sento, nois: però veient com està el pati, el més assenyat és no fer cap mena d eleccions. O serà la fi de tot el procés. Han aconseguit destruir CIU, llençar fer la finestra CDC, dividir ICV, dividir el PSC, potenciar Ciutadans. Independència ARA NO TOCA. O passarà com a Barcelona

#29 Neferu, Barcelona, 11/07/2015 - 13:21

Bravo, Sr. Barberá por su valiente discurso.
El govern y sus acólitos subvencionados nos están demostrando su ineptitud, su falta de ética y del ridículo y, eso se manifestará en el voto de los catalanes el 27S, fecha en que se les acaba el tiempo del reinado.

#29.1 jJosep, Tarragona, 11/07/2015 - 14:34

Que no te engañe, este lleva 3 años en rac1 incendiando al personal con el "marxem, marxem" y despotricando de España día si día también, y ahora que ve peligro de no ganar, ya empieza a cambiar de bando... Si lo hechas de tv3 y de rac1 sé va al paro y lo sabe... Es el monento de cambiar la.chaqueta

#28 Jep, Gava, 11/07/2015 - 13:07

Te rao en Barbera. Tot plegat es esperpentic! Amb qui anirem a la independencia? Amb quatre indocumentats? I si el politic mes valorat a Catalunya es en David Fernandez, apaga i fotem el camp! Per molt cofois que ens semtim com a catalans, fotem pena tots plegats. No som exemple de res. Amen!