Publicitat
Comunicació · 23 de Desembre de 2008. 19:14h.

Alarma pel futur de Ràdio 4

El Consell Assessor de RTVE demana també pel futur dels informatius en català

Alarma pel futur de Ràdio 4

Empleats de RTVE a Catalunya van expressar la seva preocupació pel futur de Ràdio 4 amb una concentració davant de la seu del PSC

El Consell Assessor de RTVE diu en un comunicat que "en els darrers dies han aparegut notícies i opinions en alguns mitjans de comunicació respecte al futur de Ràdio 4, de la delegació de Ràdio Nacional d’Espanya a Catalunya i de la possible pèrdua d’emissions en català des de Sant Cugat". Afegeix que, "preocupats per l’aparició de tals comentaris", el Consell "ha posat en marxa diverses iniciatives per tal d’esbrinar la raó d’allò que s’ha publicat i que va en sentit contrari del que aquest organisme ha defensat des de sempre",  fent referència a "la defensa del català".

També es diu que "cal recordar que el Consell va ser una institució especialment activa en el debat a l’entorn de la continuïtat de Ràdio 4 i que dels seus informes en van sorgir la pràctica unanimitat del Parlament de Catalunya en totes les propostes elaborades".

Després d'assenyalar que mantindrà reunions amb directius de RTVE a Catalunya, afirma que "continuarem defensant les nostres resolucions ja expressades pel que fa al manteniment de Ràdio Nacional i de Ràdio 4 en particular, i vindicant el paper fonamental que ha de tenir Sant Cugat i la legítima aspiració de tenir un paper destacat en el Canal Cultura sense renunciar a que un dels canals de l’anomenada TDT sigui emès en primera instància integrament en català".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 A.S.S, BCN, 19/01/2009 - 15:04

El matí a 4 bandes m'encanta de 7 a 8,00 que és quan escolto la radio per a mi és el millor programa.
També m'agrada el Nautilus.

#4 Juan, Barna, 24/12/2008 - 14:39

Pero, ¿de que se quejan montando el numerito de hacer ver que se vulnera la libertad de expresión?, ¿acaso los catalanistas no van a tener suficientes informativos en catalán?, ¿no será que lo único que les importa es su puesto de trabajo?

#3 Nicaraguenc, Canfanga, 24/12/2008 - 11:48

Periodistes de Radio 4, el qué us passa és per no haver llepat prou el cul a la camarilla de Nicaragua. I els demés, preneu-ne nota, que si no hi ha submissió total, aquest és el destí que us espera. ës que som així de lliberals els del PSOE!!.

#2 Walzer, BCN, 24/12/2008 - 09:42

Absolutament dacord amb republica. Jo també lescolto. Em sembla linformatiu més democratic i plural dels que es fan per aquí. Molt més que els de la SER, Cat ràdio , Onda 0 o RAC 1 (per no dir COPE o Intereconomia). Seria una gran llàstima perdrel

#1 republica, Barcelona, 23/12/2008 - 22:54

Pel escolto el "A quatre bandes" i és una meravella. Sense publicitat, i en català !.