Publicitat
Comunicació · 9 de Juny de 2021. 12:41h.

Albano-Dante acusa La Vanguardia de rebre "una milionada" per pagar la rotativa

Màrius Carol: "Això és mentida"

L'exdiputat dels Comuns Albano-Dante Fachín ha acusat La Vanguardia de rebre "una milionada" per "pagar la rotativa". Fachín ho ha dit en la tertúlia del programa Tot es mou de TV3, que comptava amb la presència de l'exdirector de La Vanguardia Màrius Carol i que l'ha replicat assegurant que "estàs dient una mentida".

Fachín ha manifestat que "no tinc res contra La Vanguardia" perquè "crec que La Vanguardia fa el que ha de fer, que és defensar uns interessos concrets, que són els de la monarquia i els de l'Ibex" i ha subratllat que "de qui em queixo és dels nostres representants", en referència a la carta d'Oriol Junqueras i la presència de Pere Aragonès a l'acte de Foment del Treball.

El tertulià ha afegit que "La Vanguardia, escolta'm, per molts anys que continuï fent el que vulgui", però ha reclamat que "no ho continuï fent amb els diners de tots". "La Vanguardia és molt guai, però després tots, cada any, hem de posar una milionada per pagar la festa al comte de Godó", ha reblat.

Màrius Carol li ha replicat que "t'agraeixo que ens perdonis la vida, t'agraeixo que ens puguem guanyar la vida i continuem sortint cada dia", però li ha exposat que "no sé a què s'està referint a aquesta milionada que li paga la festa" perquè "totes les xifres són oficials". "Clar que són oficials i per això ho sé. Quan us van pagar la rotativa, les subvencions de cada any...", ha apuntat aleshores Albano-Dante Fachín.

El periodista i exdirector del diari del grup Godó ho ha negat i li ha dit que "és mentida, és mentida. Estàs dient una mentida". "Hi ha coses que són opinions i hi ha coses que són realitat. Jo les opinions les respecto totes, però no es va pagar la rotativa. És mentida", ha insistit.

L'exdiputat li ha preguntat si "La Vanguardia rep diners públics de tots els ciutadans per fer el negoci i per guanyar un munt d'euros a costa de rebre diners meus? La Vanguardia està rebent diners del Pressupost?" "La Vanguardia, com la resta de mitjans, reben diners en funció, per exemple, d'ajudes al català, després hi ha les campanyes i això es publica al Diari Oficial", ha contestat.

Finalment, la presentadora del programa Helena García Melero ha donat per finalitzada "aquesta discussió" perquè "La Vanguardia rep unes subvencions com reben tots els mitjans de comunicació determinades subvencions".

El Departament de la Presidència de la Generalitat va atorgar l'any 2012 5,5 milions d'euros per a l'edició en català de La Vanguardia. La relació de subvencions, signada per l'aleshores secretari general de Presidència, Francesc Homs Presidència, n'incloïa una de 5.500.000 euros a Cre-a Impresiones de Catalunya, SL per a "l'ampliació de la planta d'impressió de l'empresa per a l'edició de La Vanguardia en llengua catalana".

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#24 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 10/06/2021 - 20:19

La pose de Albano en plan "qué hay de lo mío" no tiene precio.

#23 Fer, BCN, 10/06/2021 - 16:19

No podiamos mandar a este y al resto de boludos (el de la motorizada, tambien) a su pueblo a robar gallinas, como se decia antiguamente??

#22 pepe, andorra, 10/06/2021 - 13:29

el dante fachin este tiene una pinta de estar a sueldo del globalismo, q asusta.....Lo mas triste es q los infiltrados estos han llegado donde a muchos españoles nos vetan, pq si te llamas Garzon,o dante fachin, tienes las firmas a 0,50, pero si te llamas vosseler, te jo.d.es, Animos señor Vosseler, presentese en las proximas, q tendra mi firma.

#22.1 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 10/06/2021 - 14:50

El Sr Fachín no es más que un montonero de cuarta división, de los de mucha boca y nulos dídimos. Tuvo su momento de gloria pero jugó mal sus cartas (lo corriente en un argentino; siento sonar xenófobo, pero a la funesta historia de su país me remito). Ahora no es más que otro juguete roto del fascio amarillo. Acabará de suplente de Rahola.

#20 sanitat i escoles, pais de bojos, 09/06/2021 - 22:29

ja tenim nou administrador dels "diners de tots" ... personajillo patètic

#19 Marti, Palafrugell, 09/06/2021 - 20:52

Dante Fachin apoquina miles de euros cada año para pagar a LV. Quisiera pagar en pesos argentinos, pero no cuela.