Comunicació · 13 de Juny de 2008. 15:04h.

Albert Sáez justifica el castellà a TV3

CiU critica l'emissió sense doblar d'una pel·lícula coproduïda amb Canal Sur

Albert Sáez justifica el castellà a TV3

Sáez, amb Cullell i Terribas

El president de la CCMA, Albert Sáez, ha justificat l'emissió d'una pel·lícula en castellà durant la comissió de control d'aquest divendres. Sáez, que va ser escollit pel càrrec a proposta d'Esquerra, ha hagut de sentir les queixes de la diputada de CiU Marta Alòs que li ha retret que el passat 23 de maig es va emetre una pel·lícula coproduïda amb Canal Sur i presentada a Festival de Màlaga que "no estava doblada al català llevat de quatre frases anecdòtiques". La parlamentària ha insistit que "es va emetre en llengua castellana" i ha preguntat "per què no s'ha doblat" com es va fer en el cas d'una altra pel·lícula recent, 'La Mari'. Sáez ha justificat el fet perquè "és va emetre en la banda sonora original" i ha replicat que "vostè ha tingut una percepció", però ha insistit que "l'equilibri dramàtic entre les dues llengües es mantenia" i "encaixava en els criteris d'utilització de la llengua a TV3". El president de la Corporació ha reiterat que "és opinable, però és coherent amb la manera que utilitzem la llengüa a TV3".

Publicitat
Publicitat

58 Comentaris

Publicitat
#58 Traidorrrrrrr, BCN, 14/06/2008 - 14:54

Como dije antes, vista la ideología autoritaria de los nacionalistas y sus abusos con el idioma, no seria lógico que nos separásemos? Un referéndum en el que se separen aquellas poblaciones de Cat que lo quieran y monten su chiringuito aparte. No?

#57 Ramon, Barcelona, 14/06/2008 - 13:15

Ocultar-ho, Uri? No, no, es tracta de canviar-ho. El projecte de redreçament nacional, que no era convergent sinó de tothom menys els lerrouxistes, pretenia entre altres coses la recuperació del català com a llengua normal, usual, sense diglòssia.

#56 carles, barcelona, 14/06/2008 - 12:13

Exigeixo mes català a TV1, TV2. ja que funcionen amb partrs dels dineres que en robent, i no tinc dret a reclamar Ja ni ha prau. HEM DE REACCIONAR O DURARREM POC.

#55 Uri, bcn, 14/06/2008 - 11:55

A veure, jo ja entenc que molta gent vulgui convertir Catalunya en un estat independent, però - per què aquesta passió per ocultar que la meitat dels catalans té el castellà com a llengua materna? És com si només vulguéssin gent am els cabells arrissats.

#54 Ramon, Barcelona, 14/06/2008 - 11:08

Com pots dormir, Carod? De debò que t'és igual el que diran de tu els llibres d'història del dia de demà? Fixa't que fins i tot Pasqual Maragall, l'home que més ha fet perquè arribéssim a un horror com l'actual, l'home del 92, ara sembla com que li requi.