Publicitat
Comunicació · 23 de Març de 2010. 19:05h.

Albert Sáez planta ERC per 'El Periódico'

CiU veu la seva marxa de la CCMA una mostra de "descomposició" del tripartit

La decisió del president de la CCMA, Albert Sáez, de deixar el càrrec ha causat malestar a Esquerra, que el va proposar per al càrrec quan era Secretari de Comunicació del Govern. La portaveu al Parlament, Anna Simó, no ha amagat que "ens hauria agradat que continués". A més, la decisió s'ha sabut abans de la reunió, cada dimecres, del consell de govern de la Corporació.

Simó ha insistit que la seva marxa és "una decisió estrictament personal", però que "des del meu grup parlamentari ens hauria agradat que continués al capdavant del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals".

El portaveu de CiU, Oriol Pujol, ha afirmat que "és senyal inequívoc de descomposició, de desbandada del tripartit". Albert Sáez, en efecte, va arribar al carrec per consens després de l'aprovació de la nova Llei de la Corpo, però la seva gestió havia començat a rebre crítiques de totes les formacions, fins i tot d'Esquerra a la darrera sessió de control.

La seva marxa, a vuit mesos de les eleccions, obre a més un període d'incertesa en el consell de govern que tindrà dificultats de trobar un nou president amb el suport de les dues terceres parts del Parlament. L'impasse beneficia indirectament a CiU perquè el vicepresident d'aquest òrgan, Roger Loppacher -un ex alt càrrec d'Interior a l'època de CiU- assumeix transitòriament les funcions del president, d’acord amb les normes provisionals de funcionament del Consell de Govern.

El fins ara president, que va ser nomenat per la cambra catalana el 25 de gener del 2008, ha durat amb prou feines una mica més de dos anys al càrrec. El càrrec de president de la CCMA està retribuït amb uns 128.000 euros anuals.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Laia, BCN, 24/03/2010 - 10:12

I què esperaven, després de 7 anys de trair Catalunya. I crec sincerament que les enquestes encara són massa favorables respecte ERC. I que no oblidin que passades les eleccions, el psc serà el primer que els dirà que el cesar no paga traidors.

#9 Ramon, Barcelona, 23/03/2010 - 23:30

"Montisha, dame argo". Endavant, Esquerra!

#8 emilio, a@a.com, 23/03/2010 - 21:53

Que favores tenia que pagar ElPeriodico al señor Saez?

#7 Ramon, Girona, 23/03/2010 - 21:46

Home, el KROPOTKIN !!! Ja ha tornat. Felicitem-nos-en. El món torna a ser món... Què farà aquesta ànima generosa si mai li toca viure una realitat política diferent? Sabrà viure sense el franquisme sociològic? Sabra viure sense insultar?

#6 Ramon R, Barna, 23/03/2010 - 21:36

E (abans ERC) = PSOE