Comunicació · 2 de Febrer de 2021. 22:00h.

Al·legat de TV3 contra Vox

La cadena dedica quatre mintus i mig al partit de l'odi"

El Telenotícies de TV3 ha emès dues peces contra Vox i ha dedicat quatre minuts i mig en explicar les queixes del consell professional de la cadena per incloure la formació de Santiago Abascal en la cobertura de la campanya electoral i denunciar "l'ideari" de la formació que, segons la cadena, practica el "discurs de l'odi" contra l'independentisme i la immigració.

El presentador Toni Cruanyes ha exposat que "el pla de cobertura que la CCMA, que ha previst en aquesta campanya d'incloure Vox, ha fet que incloure l'extrema dreta en la cobertura hagi provocat la queixa del consell professional de TV3".

El cap d'informatius de TV3, David Bassa, ha afegit que "incloure l'extrema dreta en les entrevistes i els debats electorals no és una decisió fàcil perquè els mitjans públics sempre hem d'evitar fer d'altaveu de plantejaments que vagin en contra de drets fonamentals". Tanmateix, Bassa ha al·legat que "no incloure l'extrema dreta en la cobertura podria debilitar el nostre pluralisme si la Junta Electoral ens obligava a una batalla ja superada com la de blocs electorals".

Seguidament, Toni Cruanyes ha informat que "les comunitats islàmiques de Catalunya han denunciat Vox davant la fiscalia per incitació a l'odi" i han aprofitat aquesta notícia per "fer una aproximació a l'ideari d'aquesta formació d'extrema dreta".

La peça exposa que "vol desmuntar l'autonomia catalana cedint a Madrid les competències de Salut, Educació, Interior i Justícia. També acabar amb la immersió i tancar TV3". D'altra banda, remarca que "Vox vincula sense complexos i falsejant dades les persones immigrades en situació irregular amb la delinqüència i defensa que siguin deportades".

"En els seus actes, Vox planteja un relat amb una situació d'amenaça i uns enemics que converteix en un discurs d'odi, sigui contra la immigració o l'independentisme", conclou la informació abans de donar pas a declaracions de diferents dirigents de la formació i la valoració del doctor en Història Contemporània Xavier Casals.

La notícia, signada per A. Casas, també destaca que "la formació ha compartit mobilitzacions i actes amb grups neonazis i neofeixistes i grups franquistes", ofereix dades dels vots que va obtenir a Catalunya en les passades eleccions generals i també recorda que l'enquesta del CIS li atorga entre 6 i 10 diputats.

Finalment, diu que "l'extrema dreta ja és decisiva a Andalusia, Madrid i Múrcia i condiciona el seu suport als governs de PP i Ciutadans amb els seus plantejaments xenòfobs, negacionistes de la violència masclista o dels drets del col·lectiu LGTBI".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#18 Chris, Lleida, 03/02/2021 - 15:36

TV3 manipuladora

#17 pepe el charnego, BCN, 03/02/2021 - 13:14

Vox va a arrasar en distritos trabajadores ...el voto socialista que votó Cs no volverá al PSC ... irá a VOX porque los trabajadores están hartos de que los separatistas privilegien a los musulmanes frente a los castellano hablantes de zonas obreras

Ante una izquierda separatista y que sólo habla de feminismo, antirracismo y rollos trans es norm

#16 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia, 03/02/2021 - 10:58

Para desmontar la autonomía catalana y su economía no hace falta Vox, los partidos secesionistas lo hacen magníficamente con la colaboración inestimable de los voceros del odio de TV3, al paso que van la región será como Etiopía en pocos años

#16.1 Vicenç Pardal, Villagüevo, 03/02/2021 - 15:20

A Etiòpia tenen la seua pròpia Església i el seu patriarca...cho em demane este càrrec,pense que ho faria molt bé.El Junqueras pot fer d´escolà.

#15 Eduard R, BCN, 03/02/2021 - 09:07

Si creen que algun votante de VOX ve TV3 tienen que cambiarse de camello. Igualmente... le siguen haciendo la campaña a VOX.... y están nerviosos los de TV3... Como no ganen los indepes, puede que se haga al fin la purga necesaria en la Corpo...

#14 botifler1914, Waterpus, 03/02/2021 - 08:57

Osito mio tu quieres a España casi tanto como te quiero yo