Publicitat
Comunicació · 11 de Gener de 2017. 22:04h.

‘Aló, president’ en territori ‘indepe’

Majoria independentista entre les persones que preguntaran a Puigdemont a TV3

‘Aló, president’ en territori ‘indepe’

Una de les ciutadanes que ha participat en la selecció (foto: TV3)

La gran majoria de ciutadans que han participat aquest dimecres en el càsting que selecciona les persones que preguntaran al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en un programa de TV3 s’han mostrat obertament sobiranistes. I de fet, els propis participants s’han adonat. Una senyora per exemple ha afirmat que “es constata, i a mi personalment m’agrada, aquesta esperança posada en la futura República catalana”. “Noto moltes preguntes per saber quin pla tenim per la propera República”, ha dit un noi que ha parlat just després.

“En aquest camí que estem anant cap a la República”, “en el moment en que es declararà la República”, “rodalies ho superarem amb una nova República”, “si nosaltres volem fer una República catalana”, “el primer que hem d’aconseguir és la República” o “quin paper tindran en la futura República la gent aturada?” són algunes de les frases que s’han anat escoltant al llarg del debat.  

La selecció ha comptat amb un parell de persones d’origen immigrant que han mostrat la seva preocupació per si obtindran “la nacionalitat catalana” amb la independència. “Podré tenir l’honor i l’orgull de tenir el DNI català, això és el que li vull preguntar a l’estimat President Puigdemont”, ha afirmat una senyora d’origen italià que ha afirmat haver sigut voluntària del 9-N i que ara està preocupada per si podrà votar “si hi ha un referèndum per a la independència de Catalunya, perquè jo sóc ‘espagueti’”.

Una altra ciutadana, que ha afirmat haver fet una dació en pagament del seu pis,  ha volgut remarcar el “deute públic que podríem tenir si tinguéssim la independència”. “Primer som nosaltres i ja us ho pagarem quan puguem, que be heu xuclat de la mamella”, ha afegit queixant-se a l’hora que “aquí a Catalunya t’has de pagar el DIU i a Andalusia te’l regalen” o “jo per cobrar quatre mesos l’atur he de treballar un any i a Andalusia, treballen tres o quatre mesos i cobren tot l’any. D’on surten aquests diners?”. “Molt bé, molt bé”, insistia el senyor que tenia al costat.

Un jove ha lamentat aquesta intervenció però ho ha fet defensant el referèndum. “Independentistes de cor, hi ha gent que volem votar. Us ho juro”, ha afirmat. El jove ha afegit que els seus pares eren andalusos i que comentaris com el que havia escoltat “fan que la balança se’m giri perquè sóc indecís”.

Un altre noi ha assegurat que volia preguntar a Puigdemont perquè hi ha persones amb penes de presó que no entren a complir la condemna. El periodista de TV3 ha intervingut per dir que el president de la Generalitat no té competències sobre el Codi Civil. “Però i si arribem a una República?”, ha respost preguntat el jove.

La presència de ciutadans unionistes ha estat escassa. Un senyor ha estat el més clar i ha afirmat: “jo el que vull és la República espanyola”. Una senyora ha assegurat que volia preguntar a Puigdemont si “pensava fer alguna cosa o seguir igual” després de només aprovar una llei en un any.

Una jove, que parlava castellà, s’ha queixat de la diferència de preu de les taxes universitària a Catalunya i a Madrid,  i dels preus dels museus.  Un senyor l’ha tallat en sec: “pot ser no saps que el 80% del Ministeri de Cultura va a la Comunitat de Madrid, això entre altres coses”. “Vull dir una altra cosa, la majoria de persones paguem impostos i no se si sabeu que els rics paguen un 1%”, ha afegit. “Per tant, el tema fiscal a la nova República ha de canviar”, ha reblat.

Publicitat
Publicitat

56 Comentaris

Publicitat
#28 pepe....., andorra, 12/01/2017 - 21:13

q no tienen competencias sobre el codigo civil? pero si estan con el VI de los contratos y ademas sin poder hacerlo., Como si les importara mucho eso de las competencias. Por lo demas no veo donde esta la noticia, es lo habitual y lo normal, la noticia hubiera sido lo contrario.

#27 TOT CONTROLAT, Barcelona, 12/01/2017 - 19:55

Com a "JUAN PALOMO... YO ME LO GUISO... Y YO ME LO COMO"

#26 Pere, LLeida, 12/01/2017 - 19:26

És lògic. TV3 és la TV dels independentistes i de ningú més. Per això ha baixat tant l'audiència.
Preguntes a un individu que és l'únic president de tota l'Europa occidental que no ha estat elegit i que, a més a més, va tot el dia donant lliçons de democràcia.

#25 Tirant, Bcn, 12/01/2017 - 17:45

TV3, la televisió més semblant a la de Cuba o Corea del Nord ..

#24 Marta, Girona, 12/01/2017 - 14:15

Per mi, quan es parla de república, automàticament la relaciono amb la República Espanyola, perquè allò altra no és res més que independentisme. Precisament per això, la Generalitat i tot el seu govern actualment no em representa gens, absolutament gens.

#24.1 Alejandro, Barcelona, 12/01/2017 - 19:18

# 24 Bienvenida al club, Marta.