Comunicació · 10 d'Octubre de 2018. 14:14h.

Alternativa radiofònica al procés

Cuní se'n va a la Ser per competir amb Basté i Terribas

Alternativa radiofònica al procés

La cadena Ser ha presentat avui davant dels mitjans de comunicació 'Aquí amb Josep Cuní', el nou programa informatiu en català de l'emissora, que s'emetrà des de les 7 del matí fins a les 12 del migdia. El director general de la Ser, Daniel Gavela, ha manifestat en aquest sentit que "si vols ser líder a Catalunya has d'emetre en català". "Josep Cuní és el professional perfecte per a liderar aquest projecte", ha remarcat el directiu.

Gavela ha reconegut que "m'obsessiona que el procés no ho sepulti tot" i ha recordat igualment que "el procés no és tot el que passa a Catalunya". "Estem absolutament malalts de política", ha manifestat, a més de considerar que "hem de dedicar menys temps al que diuen els polítics".

Al director general de la Ser li han preguntat si un dels objectius del nou programa és que l'oient deixi d'identificar ràdio en català amb independentisme. "Absolutament", ha respost Gavela, que ha reivindicat en aquest sentit "la neutralitat de l'idioma, també del castellà".

Per la seva banda, Josep Cuní ha recordat que porta quinze anys fent televisió i que per aquesta tornada a la ràdio "m'hauré d'adaptar als nous temps". Tot i això, ha apuntat que "l'experiència m'ajuda a renovar-me", malgrat assenyalar d'altra banda que "em dec al meu públic i no el puc decebre". "La Ser m'ha dit que faci periodisme. Observar, preguntar i escoltar", ha resumit.

El periodista, que ha confirmat que el seu programa s'emetrà en paral·lel al Hoy por Hoy, ha assegurat que "el periodisme no està en crisi" i ha avançat que 'Aquí amb Josep Cuní' serà un "punt de trobada" entre periodistes de "diferents generacions: sèniors i juniors".

De la mateixa manera, ha deixat clar que el seu espai "no quedarà circumscrit al microclima de Catalunya". "El que faci Trump també ens afecta", ha indicat en aquest sentit. També ha bromejat en explicar que "he demanat una assegurança de vida" per competir amb RAC1 i Catalunya Ràdio.

A mode de declaració d'intencions i com exemple, Cuní ha lamentat que els periodistes "no li estem explicant al públic la força de Barcelona com a centre mundial de la investigació. Això se'ns escapa perquè hem decidit que se'ns escapi".  

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Republica catalana de Can Pixa, Lleida, 10/10/2018 - 18:04

No sé si es el mes indicat.Durant anys i panys,mentre estaba a tv8,en el seu programa sols es parlava del monotena.I en quan els invitats,un 75% indepes i el 25% mes o menys constitucionalistes.I,a sobre,amb la Rahola dia sí i altre també dient parides.

#6 OVNI, ELX, 10/10/2018 - 17:00

Més "alternativa" encara?

#6.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 10/10/2018 - 18:12

Jode, eh?

#5 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 10/10/2018 - 16:54

Pues fíjate que yo estoy alucinando con Tabarnia Radio. Una radio no independentista en el idioma más hablado de Cataluña: El español.
Hoy han emitido el "Tabarnia Today" y una Fake Interview a Nelson Mandela que no tienen desperdicio..

#4 vicedo, barcelona, 10/10/2018 - 16:01

Esperem, amic Cuní, que no portis mai més a la reina de les peixeteres al teu programa, per això no calia que sortissis de la casa del Senyor comte ....

#3 Màtriax, Barcelona, 10/10/2018 - 15:31

Cuní, si convides a la Rahola que sigui per escatar i despatxar el peix. El marisc, millor que no, potser no estigui massa fresc.

Rebenvingut !!