Comunicació · 17 de Març de 2014. 09:02h.

Anasagasti creu que Mas "ha fet el que havia de fer"

Risto: "Mas ens ha ficat en un carreró sense sortida?"

Anasagasti creu que Mas "ha fet el que havia de fer"

Iñaki Anasagasti

El presentador del programa Viajando con Chester, Risto Mejide, ha preguntat al senador del PNB, Iñaki Anasagasti, si "Mas ens ha ficat en un carreró sense sortida". "Ha fet el que havia de fer. No podia fer una altra cosa. Catalunya estava ofegada econòmicament i això és un crit de rebel·lia", ha respost el polític basc.

"No és el crit de rebel·lia d'un boig perquè passa a Escòcia", ha afegit durant l'entrevista al programa de Cuatro. També ha manifestat que després del 9-N "haurien de canviar" coses a Madrid, però ha advertit que "estem al 2014 i el 2015 hi ha moltes eleccions".

Anasagasti ha lamentat que la política a Espanya "es fa en funció de les eleccions". "Aquí ningú no es cremarà a l'estil bonze, però es solucionarà un problema", ha reblat. D'altra banda, ha negat que el nacionalisme comenci per interès econòmic tot i que ha dit que "això és part, però si tens un cotxe que és l'autonomia i l'autogovern sense gasolina, no funciona".

El senador ha explicat que "la demanda del 78 és la de la basca i la catalana. Mai ningú no hagués pensat que Madrid demanés una autonomia". "No volien que bascos i catalans tinguessin una especificitat. Ara, és molt difícil reconduir aquesta situació", ha assenyalat.

Finalment, ha apuntat que "l'any 80, aprovats l'Estatut d'autonomia de Gernika i des de llavors ens hem limitat a que no el lesionin". "Reivindiquem el concert econòmic perquè Franco ens el va treure. L'experiència històrica et diu que qui recapta mana", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#16 Laughter, L'H - España, 17/03/2014 - 18:23

Y que podía decir este otro separatista, en este caso aventajado y vasco...si es que Dios los cría y ellos se juntan

#15 BEJOTA, bcn, 17/03/2014 - 17:19

ningú no ens escoltarà", assegura
Foment adverteix que "no és moment" per a secessionismes
Gay de Montellà defensa que "el pacte fiscal és encara vigent". Una solució, diu, que "Madrid acceptarà" com a "natural". No descarta una reforma constitucional que beneficiï Catalunya.

#14 spanish, Maddrid, 17/03/2014 - 14:46

claro el senador español pero que odia España....los amigos de otegui, los que hacian que la policia autonomica leegara siempre tarde a la kale borroka....unos santos

#13 sr Pepito, Lérida, 17/03/2014 - 13:56

...creo q eso lo puedes entender hasta tú. Vete a dar una vuelta por ahí , q hace muy buen día , y el sol y el aire van bien para la salud mental .

#12 jotaeme, Mataró, 17/03/2014 - 13:45

!Y que iba a decir Anasagasti! ¿que se ha equivocado de cabo a rabo? eso lo dirá, como todos, pero sin micros.