Comunicació · 29 de Setembre de 2011. 08:26h.

'Antena 3' pregunta si el català ha de representar Espanya

La web recorda que és "la primera vegada que enviem una pel·lícula no rodada en castellà"

'Antena 3' pregunta si el català ha de representar Espanya

Captura d'imatge de la web d'Antena 3

Antena 3 pregunta a la seva web als lectors sobre el fet que 'Pa negre' hagi estat seleccionada per l'Acadèmia del Cine per representar Espanya a la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa. La pregunta que fan als lectors de l'edició digital és clara: "Què et sembla que una pel·lícula rodada en català representi a Espanya?".

El mitjà recorda que és "la primera vegada que enviem una pel·lícula no rodada en castellà" i també explica al text que és la primera pel·lícula en català que aconsegueix arribar a aquests guardons.

Els lectors poden opinar deixant el seu comentari. N'hi ha molts que lamenten la pregunta i expressen el seu malestar per alguns comentaris: "em fa pena veure tots els comentaris que reflecteixen la incultura i ignorància d'alguns espanyols cavernícoles pel que fa a Catalunya".

En efecte, també hi ha comengtaris contra els catalans i Catalunya. "A Espanya es parla espanyol, em sembla vergonyós que s'hagi permès que una pelicula rodada en català representi al nostre país".

Altres aprofiten l'ocasió per fer campanya contra la immersió lingüísitca. "Per descomptat que el castellà està prohibit a Catalunya, no es pot retolar en castellà, els nens no poden parlar castellà ni a l'esbarjo… Sou uns nazis, Franco al vostre costat és un liberal".

Publicitat
Publicitat

97 Comentaris

Publicitat
#51 angel, cardedeu, 02/10/2011 - 00:03

No, no, no i noooo. Pa negre es en català, en castellà no es diu pa negre, sinò es PSOE negro

#50 Guim, Barcelona CATALUNYA, 30/09/2011 - 17:42

I si la peli fos en aranès? I en xinès? I en anglès? I en francès? I en Èuskar? I en Àrab? ... Representaria Catalunya?... Representaria Espanya? A quí representaria si fos rodada a Catalunya?

#49 iñigo, Salou, 30/09/2011 - 16:38

Soy catalán, con permiso de los talibanes, castellano parlante y mi respuesta es SI, un SI rotundo y deberia ser un orgullo tener en un pais varias lenguas, dar apoyo a su pervivencia y ayudar mas, si fueré el caso, a la más minoritaria.

#46 TOCAWEB, bcn, 29/09/2011 - 23:55

Doncs no! ja que aquesta pel·licula en Català serà per España el que el Barça és per la selecció espanyola de "furbo". La situació ideal és que Catalunya es representi ella mateixa sempre i a tot arreu on vulgui!
Visca Catalunya!

#46.1 alicantino, alicante valencia españa, 30/09/2011 - 08:27

#46Venga

ya cazurro, vete a sacar las cabras al monte que tienen que comer y vete apartándote la ceja cuando salgas no te vayas a dar contra un árbol.

#45 Juanca, sabadell, 29/09/2011 - 22:54

No nos engañemos más. Mientras España presenta una película en catalán a los Oscar, Cataluña no presentó autores catalanes en lengua castellana en Frankfurt. Y ésta es una de las diferencias fundamentales existentes entre un país y un chiringuito de nacionalistos.