Publicitat
Comunicació · 26 d'Octubre de 2013. 11:44h.

Antich elogia el "missatge valent i humà" de Duran

El director de La Vanguardia considera que el president d'Unió és "realista"

Antich elogia el "missatge valent i humà" de Duran

Imatge de l'article

El director de La Vanguardia, José Antich, en un article d'opinió, recorda que Rubcalcaba i Duran "com a bons i experimentats pioners que són van dedicar els seus esforços a transmetre a la societat catalana dues idees: no és veritat que entre l’immobilisme i la independència no hi hagi un camí per recórrer que desemboqui en un nou acord entre Catalunya i la resta d’Espanya".

En aquest sentit, indica que Rubalcaba va oferir a Mas "que la reforma de la Constitució que defensa fos l’instrument per a un nou encaix de Catalunya que atengués les seves demandes econòmiques i polítiques".

"Per resoldre el tema irrenunciable de la consulta, que en aquests moments plantegen d’una manera molt àmplia la majoria dels partits catalans, va apuntar que fos la votació de la nova Constitució la que donés sortida al dret a decidir", afegeix.

"Rubalcaba va venir a convèncer i seduir i va tornar a Madrid pessimista, però destacant que havia trobat una actitud de diàleg. Un primer pas, va dir el líder del PSOE, potser coneixedor d’algun moviment pròxim de Rajoy", apunta.

"Hi ha una mínima porta oberta, havia dit la vigília Duran amb un missatge valent i humà per a tots aquells que avui se senten atrapats per una dialèctica de blanc o negre que no desitgen. Perquè dir avui, com ell fa, que no es veuen sortides intermèdies no és ser pessimista sinó realista. I cridar a un moviment fort del Govern espanyol no és debilitat sinó una crida a la responsabilitat", conclou.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#16 BEJOTA, BCN, 29/10/2013 - 15:43

El 'no' a la independencia de Cataluña ganaría con casi un 60% si salieran de la Unión Europea
Según una encuesta publicada por 'El Periódico'

#15 BEJOTA, BCN, 28/10/2013 - 16:35

Cataluña ha visto desaparecer desde el 1 de enero de 2008 un total de 47.135 negocios. La media es demoledora: en números redondos, a un ritmo de una menos cada hora. Antes de que asomara la crisis, el 18,5% de las empresas que había en España estaban en Cataluña; ahora, apenas un 18,1%.

#14 Tomppa, Sabadell, 27/10/2013 - 13:28

Demanar igualtat dels espanyols es tant poc realista que tancaria qualsevol persona qui hi creu a un institut mental per la vida.

#13 Gavarres, Girona, 27/10/2013 - 09:40

Els que defensen la tercera via son romàntics, perquè persegueixen nomes un ideal que no ha existit mai ni ho farà. Pero també son prepotents, perquè volen canviar Espanya quan aquesta no ho vol. S'ha de respectar la decisió d'espanya. Que ja ha decidit com vol serr. Si t'agrada be i sinó també.

#13.1 Centrista, BCN, 27/10/2013 - 22:05

Romàntics, dius? Hi ha alguna demanda més romantica i fantasiosa que la independencia? Prepotents? Jo no vull canviar Espanya per nassos, pero poc a poc hi ha veus receptives (Rubalcaba, etc). I vosaltres que voleu obligar a la UE que accepti un nou estat si o si?

#12 Gavarres, Girona, 27/10/2013 - 09:36

El que volen fer en duran i en Rubalcaba es un nou apanyo que s'afegeixi a la llarga llista d'apanyos de la historia espanyola. Sabent tothom, ells mateixos també, que es nomes un apanyo que no arreglarà res, perquè s'ha de fer? no hi haurà constitució federal perquè Espanya no la vol.