Comunicació · 19 de Novembre de 2013. 21:46h.

Antich: "No hi ha majoria política per avançar cap a la independència"

El director de La Vanguardia diu que "hi ha moltíssimes possibilitats que la consulta no es dugui a terme"

Antich: "No hi ha majoria política per avançar cap a la independència"

Antich, durant una tertúlia radiofònica. (Foto: rac1.org)

El director de La Vanguardia, José Antich, ha assenyalat que "no hi ha majoria política per avançar cap a la independència". Alhora, ha remarcat que "hi ha moltíssimes possibilitats que la consulta no es dugui a terme".

El periodista, durant la tertúlia d'El món a RAC1, ha indicat que "la realitat en aquests moments és aquesta, que els partits polítics no són capaços de trobar sortida al lloc on s’han posat", en relació al procés sobiranista.

"A partir d’aquí, uns se'n despengen i uns altres pensen a veure en quin moment se'n despenjaran, i com ho han de fer per no estar en el lloc, que és possible que una majoria del carrer, o no, els demani", ha assenyalat. "Aquest és el veritable centre del debat", ha afegit.

Per a Antich, "no és quina pregunta es formularà ni quina data es posarà. El Govern de Catalunya o una majoria parlamentària, si es posa d’acord, posarà una data i una consulta, que hi ha moltíssimes possibilitats, per no dir totes, que aquesta consulta no es porti a terme".

"On és la majoria política per portar el país cap on sigui? I després, aquesta majoria política, la que sigui, cap a on vol portar el país? Perquè les majories polítiques es constitueixen al Parlament de Catalunya a partir de 68 escons. En aquests moments no hi ha una majoria política per avançar cap a la independència de Catalunya. Aquesta majoria política no existeix", ha conclòs Antich.

Publicitat
Publicitat

55 Comentaris

Publicitat
#45 BEJOTA, bcn, 25/11/2013 - 13:29

Las multinacionales que tienen su sede para España e incluso para Portugal en Barcelona (Nestlé, Bayer, Volkswagen-Audi) ya han manifestado de marcharán de Cataluña en caso de secesión.

#44 Lluis Maria, Esplugues Llobregat, 21/11/2013 - 13:59

a l'Ala arnada del Grup Godó - Antic i Cuní - els pregaria que sumessin be i veuran com CIU i ERC sumen actualment al Parlament majoria política absoluta per l'Estat propi i independent. Cal ser objectius i no confondre els desitjos amb la realitat amic Antic. Ah i en Duran pel nou PSC català.

#43 BEJOTA, BCN, 20/11/2013 - 20:54

Rosell: "No veig que la independència fos bona per als catalans"
El president de la CEOE descarta la secessió de Catalunya i adverteix que qualsevol consulta ha d'ajustar-se a la legalitat. "Tenim la legalitat que tenim, hem d'actuar amb aquesta, no podem saltar-nos-la", insisteix.

#42 valeri, bna, 20/11/2013 - 20:23

No se Sr. Antich si existeix una majoriam política per avançar cap a la Independencia.m Pero si que existeix una majoria social per prpclamar-la. La voluntat majoriatia del, pobla es el que compta en una democràcia. Per tant. Independencia ja.

#41 AlfonsBcn, Barcelona, 20/11/2013 - 16:18

No em sorprén gens la opinió d'en José Antich, el paguen per dir això i treballa a Grupo Godó.

Per altra banda cadria que ho demostri empíricament, que es pronuncíi públicament i el mitjà que dirigeix en favor d'una consulta que ratifiqui o no la seva opinió.

Que LV i ell aboguin per una cosulta