Publicitat
Comunicació · 19 de Setembre de 2012. 18:12h.

Antics periodistes de Público posen en marxa un diari digital

Ignacio Escolar, màxim accionista i director d'eldiario.es

Antics periodistes de Público posen en marxa un diari digital

Imatge del diari

Un nou diari digital s'ha estrenat aquesta setmana. És el cas d'eldiario.es, especialitzat en temes d'informació política i econòmica, fundat per antics periodistes del diari Público. L'analista polític i primer director de Público, Ignacio Escolar, és el màxim accionista i responsable del diari.

També en són accionistes altres extreballadors del diari ja tancat de Mediapro com Iñigo Sáenz de Ugarte, Félix Martínez o Olga Rodríguez. A banda, també hi treballen i participen en l'accionariat exredactors de mitjans del Grupo Prisa o de l'ADN.

Des d'eldiario.es expliquen que entre els principis fonamentals del nou mitjà "hi ha la transparència pública: el dret dels ciutadans a accedir a la informació que generen les administracions i a saber com es gasten els diners de tots. Nosaltres som un mitjà de comunicació i no una administració, però per coherència expliquem qui som".

El diari està editat per una societat limitada: Diari de Premsa Digital SL. "Més del 50% d'aquesta empresa està en mans de persones que treballen diàriament a la redacció, que han aportat els seus diners i el seu treball per poder arrencar. Som un grup de periodistes amb ganes de seguir intentant-ho. Ens mou l'ambició de comprar la nostra llibertat, reivindicar el nostre ofici, ser amos de la redacció en què treballem i garantir així que la línia editorial sigui independent i no respongui a interessos ocults", comenten.

També volen deixar clar que "darrera d'eldiario.es no hi ha ningú més: cap gran grup empresarial, cap favor polític, cap subvenció ni cap deute amb el banc".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Juliana, Barcelona, 19/09/2012 - 21:12

Antiespañoles de libro. Ojalá se hundan otra vez.

#1 Palomo, Barcelona, 19/09/2012 - 19:22

Ya sabéis como va ahora toca entrevistar a Ernest Maragall y a la Muriel Casal pero sin morder (que mas que una entrevista parezca un panfleto)... así no os acusarán de fachas. El que dude que mire en la hemeroteca la entrevista de Público a la inefable Muriel. Lo de entrevista es un sarcasmo.