Publicitat
Comunicació · 11 de Febrer de 2014. 13:31h.

"Ara li ha tocat al Catalunya Opina"

Joan Ferran troba a faltar pluralitat informativa a Catalunya

"Ara li ha tocat al Catalunya Opina"

Joan Ferran, en una imatge d'arxiu

L'exdiputat del PSC, Joan Ferran, assegura que troba a faltar “pluralitat” informativa a Catalunya i critica “l’afany d’alguns per imposar-nos el pensament únic”. En aquest sentit, considera que ara "li ha tocat al Catalunya Opina”.

Ferran, en un nou article al seu bloc personal, explica que “vénen temps difícils per a la pluralitat i la lliure opció informativa en els mitjans  de comunicació”.  Així, recorda les retallades econòmiques i la “precarietat professional” i creu que són temps ”d’intents desproporcionats de control polític”.

“Vivim en un país on la televisió i ràdio públiques juguen a projectar un univers simbòlic que té poc de nacional i sí molt de nacionalista. Ens governa un executiu amb un departament de Presidència –com en l’època de Jordi Pujol- que encarrega estudis per conèixer el color i la tendència política de periodistes, articulistes i opinadors”, afirma.

Ferran creu que “els ajuts en espècie, externalitzacions, notícies i  filtracions en exclusiva a determinats grups mediàtics són quelcom més que sospitosos…”.  “Ara sembla que li toca el torn de rebre al programa ‘Catalunya Opina’ que emet el Canal Català i modera, amb neutralitat exquisida, Carlos Fuentes”, afegeix.

L’exdiputat explica que ha estat tertulià del programa i que “mai –MAI- no m’he sentit condicionat ni corregit en l’ús de la meva llibertat d’expressió. Amb Carlos aquestes coses no succeeixen, en altres llocs sí, en dono fe”.

“Es probable que el tarannà d’aquest franciscà honest molesti molta gent perquè diu les coses clares. Carlos defensa els dèbils sense por permetent que gent molt diversa ens expressem en absoluta llibertat en els seus programes. Aquesta lliure expressió sovint –en sóc conscient- toca la fibra d’alguns quan parlem de la Monarquia, dels jutges, dels partits, de Catalunya o de la corrupció…”, afegeix.

També manifesta que “estic segur que molta gent trobarà a faltar la presència de Fuentes i del 'Catalunya Opina' amb convidats con Nart, Cañas, Colomines, Espot, Galdon, Ramoncín, Villarroya o Fernandez Deu, entre d'altres . El ciutadà , la gent del poble, que gaudia d’una finestra senzilla, però sincera, per mirar el món se sentirà de nou estafada. Altres lamentarem la pèrdua d’un espai de llibertat”.

“L’afany d’alguns per imposar-nos el pensament únic es vol reforçar amb una estudiada operació per reduir també la possibilitat de triar. Gràcies a Fuentes per la bona feina. Seguirem opinant encara que sigui a contracorrent, segur”, conclou.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#18 BEJOTA, bcn, 13/02/2014 - 17:30

Plataforma 'Catalunya sense Europa? No!'
Por a represàlies per posicionar-se en contra de la independència
Des de la plataforma Catalunya sense Europa? No! asseguren que alguns empresaris que van signar la declaració en què advertien de les "nefastes conseqüències" d'una hipotètica secessió.

#17 Jordi, Teià, 12/02/2014 - 16:05

Home, si a Catalunya no temim "pluralitat informativa" (des del Canal Català o TV3 a Intereconomia TV o 13TV) ja em diràs què deu entendre aquest home per "pluralitat", sincerament...

#16 Ona, Valls, 11/02/2014 - 23:40

No se si ho sabeu però el frare fa la versio en español a Intereconomia a 2/4 de 7 aixi que es pot continua veient, aixó si, en espanyol

#15 PEPELUIS, LLEIDA, 11/02/2014 - 21:10

EL CROSTETA HA PARLAT?. HO NO TÉ VERGONYA O ÉS UN IMPRESENTABLE...

#14 Faithless, Barcelona, 11/02/2014 - 20:39

Em sap molt de greu la supressió del Catalunya Opina, però també vull dir, que en nom de la pluralitat no es pot donar un altaveu tan potent a gent que manipula els fets i menteix descaradament com el Cañas, el Caja o el Villarroya.