Publicitat
Comunicació · 6 d'Abril de 2019. 11:05h.

Ara reivindiquen el peix al cove

L'ex alt càrrec que proposava un Maidan reconeix que la independència "no s'entreveu en l'horitzó"

Ara reivindiquen el peix al cove

Josep Martí, amb Vicent Sanchis, durant la presentació del llibre

 L'exsecretari de comunicació del Govern, Josep Martí Blanch, que va proposar convertir la Ciutadella en la Plaça Tahrir; reivindica ara el peix al cove perquè "la independència ja és com acabar amb la gana al món. Una cosa bona que es desitja, però que no s’entreveu en l’horitzó".

Martí Blanch exposa en un article d'El Periódico que "ja es poden comptar amb els dits els que creuen fermament en la unilateralitat o que la independència és als seus últims cent metres". "La independència és ara una ambició i un desig que s'allunya afortunadament del camí triat el 2017".

També assenyala que les formacions independentistes "es resisteixen a ajustar l’estratègia política a allò que ara ja accepten, uns de forma natural i d’altres de mala gana". En aquest sentit, exposa que " la paret de l’Estat no era de cartró pedra, que envestir-la de cap era una temeritat i que Catalunya, en el seu conjunt, és tan matisada que no permet confondre el tot amb una part".

En la seva opinió, "ERC, amb Gabriel Rufián al capdavant, ve a dir el mateix que CiU el 1993, però sense corbata, menys vocabulari i menys coherència. JxCat, amb Laura Borràs liderant el seu cartell, sap que tampoc aspira a res més, per molt que el seu gest sigui més aparatós i amenacin amb el bloqueig".

L'ex alt càrrec admet que "s’està, a poc a poc i amb mala lletra, reinventant el nou peix al cove del sobiranisme". "No pot ser el de l’autonomisme en els seus plantejaments i objectius, però utilitzarà arts similars. Cèrcol, arrossegament, tremall, palangre i almadrava. Va sent hora", conclou.

Josep Martí Blanch ja va fer una crida a "rectificar" en un llibre publicat al 2018. Ho va fer després d'haver proposat en un article publicat al juny del 2017 -abans del referèndum- convertir la Ciutadella en la Plaça Tahrir: "aquesta mobilització, permanent i pacifica, amb convocatòries de les entitats civils independentistes, es faria mentre el Govern i els diputats sobiranistes estan tancats al Parlament, potser reprenent el programa original de Junts pel Sí, i proclamant amb 72 diputats la independència".

L'exsecretari de comunicació també va afirmar l'agost del 2017 que "tot està a punt per al combat cos a cos que és, en definitiva, el que es vol i es busca d'ençà del resultat de les eleccions del 2015". "Totes les parts estan mobilitzades i preparades per al gran envit, tan inevitable com inajornable" i va afegir que "les institucions catalanes estan a un pas de la rebel·lia i el Govern de l'Estat diu tenir-ho tot enllestit per sufocar-la tan bon punt es produeixi".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#28 Vlac, Barcelona, 07/04/2019 - 21:47

Horizonte : Linea que, por mucho que te acerques, nunca llegas a encontrarla....

#24 Argonauta, Argis, 07/04/2019 - 09:05

Ya nada volverá a ser lo mismo: se han caido las caretas!

#23 Tabarnés puro, Barcino, 06/04/2019 - 20:14

Más que 'Maidan' lo que han organizado es un 'Mierdan'. Plasplasplas!!!

#22 Talegon & Rufian "Fakes", WATERloo, 06/04/2019 - 19:04

Si la tenim a tocar.... la indpendencia de Tractoria !!!!

#19 Griselda, Cerdanyola del Vallès, 06/04/2019 - 17:16

Se nota que e-notícies es juez y parte. De acuerdo que mi comentario puede ser desagradable a la par que irreal (el que falta antes del 9). Pero que lo juzguen los lectores. También puede ser desagradable pero real.
No por ocultar los comentarios las cosas no suceden.
A veces se publican cosas peores.