Publicitat
Comunicació · 15 de Maig de 2020. 10:50h.

Balanç de La Vanguardia: "dos anys perduts"

"La interinitat ha estat la constant d'aquest període"

Balanç de La Vanguardia: "dos anys perduts"

La Vanguardia fa balanç dels dos anys de legislatura de l'actual Govern, que considera "dos anys perduts", en paraules del seu director, Jordi Juan. En una peça signada pel periodista Joan Gisbert, parlen de “dos anys d’interinitat”.

"Quim Torra va complir ahir dos anys com a president de la Generalitat, però difícilment podem dir que està a meitat de mandat perquè l'amenaça d'inhabilitació del Tribunal Suprem que pesa sobre ell li impedirà arribar fins al final de la legislatura. Va accedir al càrrec com a president interí ja que sempre va admetre que el president legítim era Carles Puigdemont", recorda.

"Per tant, no és cap sorpresa que el seu mandat sigui recordat com una pausa en el temps on es va governar poc, però es va polemitzar molt. El millor de Torra ha sortit ara quan la Covid19 ha aparcat el procés i s'ha mostrat com un president que prenia la iniciativa. Les seves decisions, però, han seguit sempre marcades per culpar de tots els mals al Govern espanyol perquè, per a ell, només la independència és la solució", afegeix.

Jordi Juan considera que "el president ha exercit de piròman en més d'una ocasió i ha actuat més com a simpatitzant dels CDR que com a responsable dels Mossos. Però dubto que la seva gestió hagi fet créixer l'independentisme. A contra, fins els seus han lamentat algunes de les seves accions".

"El futur president, sigui qui sigui, fins i tot encara que sigui independentista, haurà d'afrontar la presidència de forma molt més diferent a com ho ha fet Torra. La pandèmia i les seves conseqüències l'obligarà, ara sí, a centrar-se en governar, i esperem que amb ànim molt més constructiu. Pel bé de tots i per no perdre més el temps", conclou.

En l'article de Joan Gisbert es recorda que Torra "va arribar de rebot al càrrec, i d'això es van complir ahir dos anys, tot i que després de ser investit pel Parlament no va prendre possessió fins al dia 17. I ho va fer amb voluntat de remarcar la situació d'interinitat política en què es trobava Catalunya, pendent d'una hipotètica restitució de Puigdemont i dels consellers encausats per l'1-O que aviat, però, va haver de guardar al calaix dels records".

"A partir d'aquí, la interinitat ha estat la constant d'aquests dos anys, però no precisament en el sentit que la descrivia Torra amb aquella retòrica republicana buida de contingut amb la qual va arrencar el mandat", afegeix.

"La interinitat l'han posat en evidència tant els continus xocs entre els dos socis de Govern -JxCat i ERC- com la impossibilitat d'establir una via de diàleg estable i amb garanties amb el Govern espanyol. I com a conseqüència de tot això la perspectiva de l'avançament de les eleccions ha estat permanentment sobre de la taula", apunta. "Va arribar de rebot a la Generalitat i té tots els números per sortir rebotat", conclou.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#15 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 16/05/2020 - 20:44

pues al dueño de la Vanguardia no le ha costado nada meterse en el bolsillo los millones que cada año le regalan desde la Generalitat; es de suponer que en el momento de recibir el sobre las acciones de este maestro de la vagancia puesto a dedo no eran tan importantes

#14 Pere Andreu, Barcelona, 16/05/2020 - 10:44

I ho diu el director d'un diari que té d'una ràdio que es dedica cada dia a incendiar i propagar odi. Total més pur estil convergent, 'la Puta i la Ramoneta'. Fins que no controlin la seva ràdio, que no ens vinguin a donar lliçons. A més al diari, en l'última remodelació, han posat com Cap de Política a un ultraindepe. Lliçons les justes

#13 Xisxes, Barcelona, 16/05/2020 - 07:33

Otro titular podría ser: "¿Levantará cabeza Cataluña después de la etapa gris de Torra y Puigdemont ?"

#12 Xiu, Barcelona, 15/05/2020 - 20:15

¡¡¡¡¡Qué osados!!!!!
Mira que si los dejan sin subvención...!!!

#12.1 Hilario, Barcelona, 16/05/2020 - 08:29

Que va, estos ya tienen en sus manos la subvención de parte de erc que según dicen las encuestas ganará las próximas elecciones. El periodista habla bien o mal según de qué lado recibe la pasta.

#11 Sergi Sergio, Barcelona, 15/05/2020 - 18:31

Dos??? solo dos??? si solo fuesen dos ya firmaba, es que llevamos 8 años perdidos en la nada mas absoluta. Desde que Mas se "ilumino" e inicio su huida hacia adelante, su huida hacia la nada, para tapar todas las vergüenzas de su gobierno, de CDC y de los Pujolone.