Publicitat
Comunicació · 21 d'Abril de 2013. 11:39h.

Barbeta: la independència és "irreversible"

Diu que cal tenir paciència perquè "si el procés s’accelera més del compte, es trencarà la majoria i, si encalla, esclatarà estrepitosament"

Barbeta: la independència és "irreversible"

Imatge de l'article

Jordi Barbeta, redactor en cap de política de La Vanguardia, assegura al seu article d'aquest diumenge que la independència de Catalunya "és irreversible". "La independència de Catalunya no se sap quan arribarà, però no hi ha cap dubte que el debat sobre la sobirania i el dret a decidir ha vingut per quedar-se i no té data de caducitat", afirma.

Segons Barbeta, el procés de transició nacional pot durar, fixant-se en el que ha passat en altres Estats, "encara algunes dècades". Tot i això diu que "la majoria social i política de Catalunya ha arribat a la conclusió que Espanya és incapaç d’oferir una alternativa de futur d’acord amb les seves aspiracions polítiques, culturals i econòmiques".

"Fins fa poc, l’opció independentista era minoritària i friqui. Ara el sobiranisme ha guanyat credibilitat però no pas perquè sorgeixin grups cada vegada més radicals, sinó perquè un líder i un partit moderats sorgits de l’establishment dirigeixen la reacció de la majoria social catalana davant la radicalització espanyola", comenta.

També diu que "s’ha iniciat doncs un procés que té dues característiques: és irreversible i serà llarg. Val la pena tenir present com solen funcionar els ritmes polítics, ara que impacients i recalcitrants s’entesten a trencar el gran grup de la cursa. Si el procés s’accelera més del compte, es trencarà la majoria i, si encalla, esclatarà estrepitosament".

"Per això resultarà fonamental –per tal de no espatllar-ho tot i amargar-nos estúpidament la vida– armar-nos d’una paciència infinita que només es podrà mantenir a còpia de romanticisme. N’hi haurà, per descomptat, que abandonaran la fe, però es perdran pel camí", manifesta.

63 Comentaris

Publicitat
#49 BEJOTA, BCN, 22/04/2013 - 16:02

LVL
domingo, 14 de octubre de 2012, 13:32

Barcelona.- "Si Cataluña continúa por la vía de declararse independiente, trasladaríamos nuestra sede a Madrid", ha afirmado Ludger Fretzen, el presidente de Volkswagen-Audi España."

#47 Telamarinera, vilanova, 22/04/2013 - 13:11

..españoles, darnos la independencia. Barbet y su Conde, tardarán horas en pedir refugio político.

#46 el botones del palace, La Floresta, 22/04/2013 - 12:38

Barbeta,vocero del regimen.
Estomago agradecido ,tiralevitas y adjunto del departamento de Fotografias del Consell Executiu de la Generalitat,seccion Reuniones Secretas (n Sabado).
Mochilero de Homs.
Anim,tu pots !!!!!

#45 En fin..., marchando la subvención, 22/04/2013 - 09:57

Usar la palabra irreversible para algo que ni siquiera ha sucedido no parece muy apropiado para alguien que se dedica a la prensa escrita.

#45.1 Olga, Barcelona, 22/04/2013 - 13:57

No et càpiga cap dubta que la independència per Catalunya es irreversible "som petits però creixa-rem" i que Espanya està trencada també.

#44 Francesc, Badalona, 22/04/2013 - 09:51

Jo no hi estic d'acord. La situació és tant tensa, cansina i desesperada que NO pot ser massa llarga. O es fa ràpid o acabarà fatal.