Publicitat
Comunicació · 16 de Gener de 2012. 18:03h.

Barril denuncia "l'infantilisme sindical" dels Mossos

"Amb quina energia combatran els Mossos les agressions a la llengua i a la bandera?"

Barril denuncia "l'infantilisme sindical" dels Mossos

Joan Barril, en una imatge d'arxiu

El periodista Joan Barril lamenta "l'infantilisme sindical" dels Mossos d'Esquadra i es pregunta "amb quina energia combatran els Mossos les agressions a la llengua i a la bandera?".

Barril, en una article d'opinió publicat a El Periódico, afirma que "una multa sempre és una multa en qualsevol de les llengües conegudes. De la mateixa manera que una detenció policial s'ajusta als fets delictius i no a la manera d'expressar-se ni de policies ni de delinqüents". "I les coses estaven així quan, com a resposta a les retallades del Govern de Mas, els Mossos d'Esquadra han decidit enfrontar-se als seus patrons -que som tots- per caure en una lamentable comèdia", explica.

"Els arguments de la seva lluita salarial són, sens dubte, comprensibles. Però les formes utilitzades voregen la frivolitat: els Mossos van decidir negar-se a fer servir el català, després es van desdir d'aquest despropòsit i van anar a manifestar-se davant Mas amb una bandera espanyola i el pasdoble ¡Que viva España!", comenta.

També es pregunta: "Quina autoritat moral té l'autoritat policial per creure que el coneixement i l'ús del català és un capritx dels seus governants i de la gent a la qual han de protegir? Amb quina energia combatran d'ara endavant les agressions i els ultratges a la llengua i a la bandera?".

Segons Barril, "mentre els portaveus de la dreta intenten desacreditar el moviment sindical, també existeix un infantilisme sindical que va soscavant els seus propis principis. Ja no es tracta d'aquestes silvestres votacions a mà alçada, sinó també d'aquestes formes de lluita que tenen més de xarlotada que de rigor negociador. Gairebé tots som treballadors i compartim amb els Mossos la mateixa inquietud pel futur i el difícil paper que els tocarà exercir en temps de crisi".

"Però la policia autonòmica ha de saber mantenir l'apreci dels conciutadans. I no es pot clavar una puntada als seus dirigents al cul dels catalans, tal com han fet amb la seva intencionada negativa a l'ús de la llengua. Perquè les llengües serveixen per entendre's, però no s'entén el rebuig instrumental a utilitzar-les", conclou.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#18 Iñigo, Salou, 17/01/2012 - 22:42

Barril tienen que pegarnos por hablar en castellano, por no ser cule o por no celebrar el 11de Septiembre ?

#18.1 Francesc, Barcelona, 17/01/2012 - 23:02

Demagògia.

#17 INDEPENTDENTZIA, MADRIT, 17/01/2012 - 10:38

Des de quan del espanyolisme mes ranci i de la mala llet se'n diu infantilisme ?

#16 Jordi, Bcn, 17/01/2012 - 09:09

Aquest senyor, a banda de canviar de jaqueta a conveniència, recordo que fa temps va publicar un article dient que bo faria més articles i des d'aleshores en fa més que mai. Visca la paraula donada i la coherència. I la llàstima és que aquesta tropa marca l'opinió del país. Així ens va!

#16.1 Jr, Barcelona, 17/01/2012 - 09:59

Tot el que vulgueu, però del contingut de l'article ni mu.
Quanta raó té el sr Barril independentment del seu passat i quina vergonya han fet passar els sindicats a massa mossos d'esquadra!
.

#15 Guillem, Barcelona, 17/01/2012 - 08:24

Aquest Barril desde que s-ha venut als de Conveniencia i Unio ja opina de tot i contra tots. I total el que vol es que l-enchufin en algun chollet per poder continuar vivin del xollo.

#14 ccc, bcn, 17/01/2012 - 07:05

El Sr Barril és un cas clar de Socialista que, per sort, deixa de ser-ho per ser nacionalista. De fet, deixa de dissimular, surt de l'armari. Com han fet molts al PSC. El problema són els que segueixens sent nacionalistes i socialistes, com els sindicats

#14.1 Francesc, Barcelona, 17/01/2012 - 23:09

Ser nacionalista català i socialista és el que van intentar en Pallach, n'Obiols, els Maragall (amb una punta de frivolitat per al sr. Pasqual), i la sra. Tura. Però els capitans del Psoe tenen el poder. fns que s'estavellin electoralment i repetits cops d'aquí a tres o quatre o cinc anys.