Publicitat
Comunicació · 25 de Febrer de 2009. 09:13h.

Barril retreu a Terribas els SMS plens de faltes d'ortografia a TV3

"El que passa és que qui tortura el català en un SMS paga 1,20 euros més IVA per minut"

Barril retreu a Terribas els SMS plens de faltes d'ortografia a TV3

Joan Barril, en una imatge d'arxiu

El periodista de Catalunya Ràdio, Joan Barril, ha manifestat en un article a El Periódico que "l'altre dia, Mònica Terribas, defensant-se de la suposada "dimissió lingüística" amb què alguns diputats atacaven la gestió de TV-3, va acabar admetent que el català utilitzat pels professionals de TV-3 és millorable".

"Per descomptat que tot és millorable. I el primer que és millorable són aquests pamflets sobreimpresos a la pantalla que comunicants anònims, convidats per la mateixa cadena, envien carregats de faltes d'ortografia. Això també és televisió. Això també és pedagogia del bon ús de la llengua. El que passa és que qui tortura el català en un SMS paga 1,20 euros més IVA per minut, dels quals una bona part van a parar a TV-3".

"O sigui, que els professionals, segons sembla, parlen malament, però els comunicants -després de pagar-- poden tenir la butlla de la cacografia, de l'insult i del mal gust. Em poden dir botifler, si volen, però aquesta idea de la pàtria també és millorable", conclou.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Carme, Viladecavalls, 26/02/2009 - 00:29

El que hauria de fer Joan barril abans de criticar els altres és aprendre a escriure el català. A la ràdio (i en el seu contet matinal), quan no té els correctors editorials, les diu de l'alçada d'un campanar. Estudia barril i deixa de votar PSC.

#10 manel, Barcelona, 25/02/2009 - 16:39

Aquest senyor no para de dir veritats, peti qui peti. És un escàndol això dels SMS. És una ofensa a la llengua catalana, que no hauria de tenir lloc a a una televisió pública com TV3. I els presentadors que parlin incorrectament, al carrer.

#9 joan abello, barcelona, 25/02/2009 - 16:29

1,20 eur al minut per sms ? mmmmh
I quants minuts calen per enviar un sms ?

#8 rafel, bcn, 25/02/2009 - 13:17

En Barril. Un altre que s'ha afegit a la campanya de castellanització de TV3 que, de forma subterrànea, fa temps que ha començat.

#7 Pere, Girona, 25/02/2009 - 12:29

Això de l'accident aeri no ho havien posat perquè cap lector ho havia denunciat. Ara que està denunciat, segur que ho posen.