Publicitat
Comunicació · 25 de Febrer de 2009. 21:57h.

Bassas es disculpa amb la COM

Però diu que és "bastant anòmal" tenir mitjans "locals, provincials, nacionals i estatals"

Bassas es disculpa amb la COM

Antoni Bassas, durant una entrevista a Montilla, quan presentava 'Els matins de Catalunya Ràdio'

El periodista Antoni Bassas, entrevistat dissabte passat al programa Serendipia de COMRàdio, va considerar que e-notícies va fer una "una interpretació esbiaixada" de la seva entrevista a la revista a Òmnium Cultural i va acusar aquest diari de "fer el pitjor que es pot fer en periodisme: fer dir a una persona una cosa que en realitat no ha dit".

"Qualsevol que em conegui -va afirmar- sap que jo no puc desitjar que tanquin mitjans en català perquè estem en minoria al dial, a la pantalla de televisió  i, per tant, res més lluny de la meva intenció".

L'expresentador d''Els matins de Catalunya Ràdio' va al·legar que li van preguntar sobre "l'aparent excés de mitjans de titularitat pública i vaig reflexionar que, en efecte, tenim de locals, provincials, nacionals i estatals". "Això és bastant anòmal", va afegir.

En la seva opinió, "aquí hi ha per la trajectòria política del país, institucions que han decidit crear la seva pròpia versió dels fets i els seus propis mitjans". "Els mitjans que tenen una raó de ser més clara d'existir -va continuar- són aquells que reprodueixen unitats de convivència indiscutibles, per exemple les ciutats o els pobles, els mitjans locals. O per exemple els països, Catalunya Ràdio com a mitjà nacional".

"Aquí no m'encaixen tant idees sorgides a partir d'una institució de caràcter provincial com pugui ser la Diputació. O fins i tot, si existeix Catalunya Ràdio, d'una versió de l'Estat sobre la realitat de Catalunya com podria encarnar Ràdio 4", va argumentar, malgrat apuntar que " totes en el seu moment han tingut un per què i el seu sentit". "Això no vol dir que jo desitgin que les tanquin", va insistir.

El periodista ha recordat en aquest sentit que "vaig començar a Ràdio Joventut que formava part del grup de RTVE". "A mi em va saber greu que algú pensés que jo estava dient una cosa que no vaig dir, tan senzill com això", va sentenciar.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Anna, Badalona, 26/02/2009 - 21:13

Les ràdios privades estan mes subvecionades que les anomenades públiques i a sobre no cal que tinguin cap mena de transparencia contable. El Conde de Godo no es el conde de tothom!!!

#5 sulfuro sulfuroa, Barcelona, 26/02/2009 - 20:01

Los medios públicos son pozo sin fondo de nuestro dinero para que los políticos de turno manipulen a su antojo.
Las TVs públicas no debieran competir con ventaja con las privadas y lo deseable sería una Tv pública neutral y cultural.aún pagando.

#4 Ferran, VIC, 26/02/2009 - 08:44

DLM: Digues tu sinó, quina diferència hi ha entre nacionalitats i nacions? Jo no la sé. perquè és el mateix

#3 Ferran, VIC, 26/02/2009 - 08:43

DLM: no està tan clar que España sigui la única nació constitucional. La const parla de regiones y nacionalidades. Tost els constitucinalistes de l`'època, es referien en realitat a nacions, però era una paraula prohibida per l'exèrcit.

#2 DLM, Barcelona-España, 26/02/2009 - 06:35

Estoy de acuerdo en que es absurdo tener medios Locales, Provinciales, Nacionales y Estatales; en lo que no estoy de acuerdo es en la constante negación de la Nación Española, que es la única existente real y constitucionalmente hablando.