Publicitat
Comunicació · 17 de Setembre de 2012. 15:41h.

Bassas: "Millor lliures"

El periodista de TV3 assenyala que "el que els amoïna és quedar-se sense l'aportació econòmica de Catalunya"

Bassas: "Millor lliures"

Antoni Bassas, en una foto d'arxiu

El corresponsal de TV3 a Washington, Antoni Bassas, ha assenyalat que "millor lliures", en relació al debat independentista a Catalunya. El periodista, en un article al diari Ara, ha indicat que "més aviat que tard, els catalans serem convocats a les urnes".

Basas ha remarcat que Espanya no vol la independència de Catalunya perquè "els que els amoïna, a part de la imatge al món, és quedar-se sense l'aportació econòmica de Catalunya. Però això no ho expliquen ni als seus votants ni als seus lectors", ha reblat.

Per a l'articulista, "a Espanya funcionarà la clàssica divisió del treball: la dreta/ultradreta ens crisparà, la Corona ens afalagarà (en català) i la progressia dirà allò de 'l'impossible encaix constitucional de la secessió' (en realitat, no hi va encaixar ni l'Estatut retallat del 2006)".

"I, en el front exterior, l'estat espanyol desplegarà el seu arsenal diplomàtic perquè Europa ens giri la cara. Recollida de firmes del PP contra l'Estatut del 2006", ha afegit.

Segons Bassas, les raons pel no sentides fins ara "van a la columna testicular del 'perquè no', reflex d'un temps pretèrit imperial o d'aquell tipus de marit que es nega al divorci 'perquè ets meva'".

El periodista ha insistit que "més important que el fet que el Madrid no jugui net amb els arguments és com jugarà Catalunya amb el seus". "Perquè, sent veritat que la independència s'ha col·locat fa relativament poc al cor del debat social, també ho és que una part important d'una societat com la catalana no faria aquest  salt endavant per un rampell, no ho faria si no sentís en el fons del seu cor que ja en té prou de viure econòmicament i nacional estressada", ha dit.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#22 Terraxa, Terrassa, 18/09/2012 - 19:23

L'opinió dels periodistes de mitjans públics o subvencionats no compta, són gent de menjadora, una menjadora moooolt ben provista.
Ja que us hi afarteu, limiteu la vostra boca a deglutir els calers dels contribuients.

#21 Pere Pau, Barna, 18/09/2012 - 08:58

Ara ho has dit! com diuen ells "por el interés te quiero Andrés"

#20 DLM, Barcelona-España, 18/09/2012 - 03:32

Aquí sigue habiendo censura.

#19 Josep Pages Canaleta Cardedeu, CARDEDEU, 18/09/2012 - 01:18

Antoni Diu MILLOR LLIURES .Esque els que son RICS ara son LLIURES de ana alla un volem de menjar cuan volguin Els que no seran MAI LLIURES SON ELS POBRES Els quel Govern Català els cobre un EURO PER Recepta , els cobre 3 per portar el dinar Els fa més pobres cada dia

#18 joancatala, castellbisbal, 18/09/2012 - 01:04

Com diuen els castellans: no mezclemos churras con merinas! Que els gestors econòmics de TV·3 i de la Coorporació són nefastos és evident. Però ja firmaria jo que dins d´aquest nou partit polític que necessitem per avançar i aconseguíssim que l'Antoni Bassas hi pogués participar. ESTA CATALÀ JA!