Publicitat
Comunicació · 10 de Març de 2016. 17:20h.

Basté troba “lamentable" el repartiment de càrrecs a la CCMA

El periodista diu que el tripartit va “trinxar” Catalunya Ràdio

Basté troba “lamentable" el repartiment de càrrecs a la CCMA

Jordi Basté (foto: CAC)

El director del programa El món a RAC1, Jordi Basté, troba “lamentable el repartiment de càrrecs que Convergència i Esquerra han fet a la CCMA”. El periodista ha criticat les ingerències polítiques  a la ràdio pública, durant la 26a sessió del Fòrum de la Comunicació organitzat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

Basté també ha criticat la gestió que va fer el tripartit a Catalunya Ràdio i l'acusa de “trinxar” l'emissora: “ jo puc queixar-me, perquè jo hi era, del tema de la Corporació i de com van trinxar la ràdio. En l’època del tripartit això no va anar bé”. “Quan una cosa la baixes costa molt fer-la pujar”, ha reblat.

El periodista també ha afirmat que la ràdio és el mitjà que millor s’ha adaptat a la irrupció d’internet. “Als professionals de la ràdio, internet ens acompanya, però hi ha riscos, ja que la xarxa fa augmentar el nostre ego i es produeix un efecte òptic que es trampós”.“El que passa ara amb Twitter no és massa diferent al que passava abans en la ràdio tradicional, quan hi havia una sèrie de senyores grans que trucaven a l’emissora per dir la seva”, ha afegit.

El president del CAC, Roger Loppacher, ha destacat que “el 71,3% dels oients de ràdio l’escolten en català”. Aquest fet, segons Loppacher, és fruit de “l’oferta en aquesta llengua”. “Quan es disposa d’una bona oferta de continguts en la llengua pròpia, doncs, això es tradueix en bons resultats”, ha afirmat. El president del CAC ha reblat:  “Necessitaríem, doncs, com a sistema, procurar d’estendre aquest èxit de la ràdio a la televisió”.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 Terraxa, Terrassa, 11/03/2016 - 08:44

La CCMA com la resta de mitjans de comunicació públics locals, autonòmics o estatals han de DESAPARÈIXER.
Són un atracament al contribuient al servei de butxaques i egos de la casta periodística i política, que tenen muntat un dels xanxullos més repugnants.
Que facin fallida i cap al Fogasa

#8 Pep Piscines, Mataro, 10/03/2016 - 21:46

Te rao, o es que ja ningú s'enracorda de les barbaritats que va fer la Minovis?

#7 L'avi de Cuba, BCN, 10/03/2016 - 20:24

El 71% escolten en català??? Quina barra! Això sí és not tenir ni puta idea del món on viuen aquests "pajarus".

#6 Carlos Gomez, Bcn, 10/03/2016 - 19:23

Quin cinisme.
Que els hi digui a la cara a ells que els te constantment amorrats als microfons de del seu reality matinal.
I no nomes amamellats als mitjans de comunicacio publics, que la patria te molts raconets desde on servirla amb entusiasme legionari.
Oi que si Baste ?

#5 Basculando, voy Basté Basté dice la canción, 10/03/2016 - 18:47

Basté parece que bascula según las situaciones e intenta mantener ese hilo discordante mientras su emisora hace justo lo contrario. Por no decir que los enanos dan palmas, las minorías absolutas y demás pajaritos radiofónicas siguen en la jaula tocando una música diferente. Alabado equilibrismo.