Publicitat
Comunicació · 16 de Maig de 2018. 10:45h.

Basté troba "un error" l'elecció de Torra

"A la presidència d’un país s’hi ha de venir net i polit"

El periodista Jordi Basté, durant el seu Davantal a El món a RAC1, ha explicat que "ahir SOS Racisme va dir que els missatges i articles que va fer servir el president Quim Torra són perillosos, irresponsables, inacceptables i que estaven basats en prejudicis. Un discurs, segons SOS Racisme, que és encara més greu quan es fa servir des d’àmbits institucionals i des d’una posició de poder".

"L’entitat també rebutja la instrumentalització de la lluita contra el racisme que considera que s’està fent des d’alguns àmbits arran d’aquesta polèmica. És a dir: la causa és lamentable; la reacció, desmesurada", ha afegit.

"Sé que això em portarà moltes crítiques, però crec que a la presidència d’un país s’hi ha de venir net i polit. No és un problema de tuits. És, en una època d’enfrontament desfrenat, un problema de demanar disculpes. Per l’independentisme, és un error", ha considerat.

"L’independentisme, com deia abans-d’ahir el Tian Riba, ha posat en qüestió unes estructures institucionals que considera caduques i que està convençut que, sent un estat propi, permetria a la gent -pensi com pensi i vingui d’on vingui- viure millor. No diu, en canvi, que els independentistes siguin millors que els altres perquè això dóna arguments als que equiparen l’independentisme amb el pitjor dels nacionalismes", remarca.

"I és un error perquè, si la idea de l’independentisme és ampliar la base, que Quim Torra no fos contundent en la sessió d’investidura ha donat ales i ha fet trobar una escletxa a tots aquells que no permetran cap moviment, per petit i legal que sigui, a l’independentisme", ha afegit.

Tot i això, també ha criticat que "a l’altre costat, com sempre, la desmesura". "És evident que, per la majoria absoluta de la gent que va votar el 21 de desembre Junts per Catalunya, ho va fer amb dignitat institucional. Carles Puigdemont perquè és el president i ell és qui ha de recuperar les institucions del país", ha dit.

"I més quan ningú va il·legalitzar Junts per Catalunya abans de les eleccions i perquè membres del govern d’Espanya (el ministre portaveu, entre d’altres) van empènyer Puigdemont a presentar-s’hi. Ningú ho va prohibir i ningú ho va denunciar davant la Junta Electoral o, fins i tot, el Tribunal Constitucional. Ans al contrari: “que salte al ruedo” - deien", ha recordat.

"La gent independentista, no independentista va anar a votar el 21 de desembre sabent (i acceptant) que si guanyava o podia governar Junts per Catalunya ho faria Carles Puigdemont. Que Puigdemont no pugui ser ara president és un frau als electors. Ningú els havia avisat abans", ha manifestat.

"I en aquesta desmesura entra Torra. El president Torra ja va amb la llufa incorporada. C’s ja demana que es mantingui el 155, Vox reclama eliminar les autonomies, periodistes demanen bombardejar Barcelona, el comunicat del govern d’Espanya parla de xenofòbia...", ha constatat

"És allò que va escriure Antonio Machado: 'En España, de diez cabezas, nueve embisten y una piensa'. El grandiós Machado. És per això que tots, pensin com pensin, han d’abaixar el pistó i sortir d’aquest fangar. I, sobretot, se n’ha de sortir a Catalunya", ha demanat.

"Ara que sembla impossible, radicalment impossible, algú ha de practicar l’art de 'bajar la pelota al piso' sense perdre cap de les idees per les quals se’ls va votar. La democràcia és acceptar la victòria i la derrota i facilitar la vida als ciutadans, no complicar-nos-la", ha reivindicat.

"Per tant, menys Twitter, més diàleg, menys pensar a guanyar i més a governar. I, sobretot, fer tots política, tots. Aconseguir que els presos surtin de la presó avui millor que demà i que els exiliats tornin. Pactar com es pot aconseguir i sobre quines idees. I negociar per tenir un país millor pensem com pensem. I això no és equidistància. És sentit comú. I, sobretot, sinceritat", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

42 Comentaris

Publicitat
#31 fina, manresa, 17/05/2018 - 18:50

Sos Racisme que has de dir d'això: La filla de Torra desapareix de la xarxa després d'una campanya d'intimidació espanyolista Tanca el seu compte de Twitter per insults i amenaces de tot tipus, a més s'ha de tenir en compte que és una persona que a més té una malaltia.

#30 Fina, Manresa, 17/05/2018 - 16:21

Quan SOS Racisme ha dit que els articles i opinions contra Catalunya i els catalans són perillosos, irresponsables, inacceptables i que estaven basats en prejudicis. Fins i tot han dit que s'hauria de bombardejar Barcelona. Sembla que a les hores no senten res.

#29 ME APRIETA LA BARRETINA, TABARNIA, 16/05/2018 - 19:51

El error NO es haber elegido a este torrao, EL ERROR ES EL NACIONALISMO MISMO.

A ver si nos enteramos de una vez de que ESTO ES EL NACIONALISMO.

Sus teorías raciales o xenófobas dan pena pues la diferencia racial es inexistente. Agarrarse a ellas es una muestra del complejo de inferioridad que tienen nuestros amigos sonrientes.

#29.1 Purria de Tabarnia, Bcn, 16/05/2018 - 21:36

El nacionalismo español es un error,y asi nos va,la culpa siempre los demas

#27 OtgerCataló, BCN, 16/05/2018 - 19:35

El Basté aquest és una mica manipulador, oi?
Un tant intoxicador. Un xic indocumentat. Una mena de camarlengo sense claus. Té una manera miserable de guanyar-se el pernil. Que ningú va avisar a Puigdemont? Però si es va fer una foto amb 5 requeriments del govern espanyol tot content i rient com un babau.

#26 Trump power, Exili, 16/05/2018 - 17:14

Pero qui coloms es baste? Un 4n4l fab3t que no sap ni pronunciar correctament, un tonto util del proces que ha viscut de la mmella publica gran part de la seva vida (rac1 esta subvencionada). No cal donar-li mes importancia de la que te.