Publicitat
Comunicació · 25 de Maig de 2020. 10:29h.

Bernat Dedéu contra Toni Soler

"Com la majoria de l'elit periodística del país sap que la classe política catalana no culminarà la independència"

Bernat Dedéu contra Toni Soler

El filòsof Bernat Dedéu ha qüestionat el productor Toni Soler en un article a El nacional i ha criticat "el seu cinisme majúscul i la seva espantosa hipocresia" i ha remarcat que "com la majoria de l'elit periodística del país, Soler sap i ha sabut sempre de primera mà que la classe política catalana no ha tingut mai la intenció de culminar un procés cap a la independència".

Dedéu assenyala en aquest sentit que "sap que els polítics d'ara només viuran per repartir-se les engrunes de l'autonomisme mentre aprofiten les llàgrimes de la repressió". "Justament perquè coneixia de primera mà la naturalesa satírica del procés, ha pogut fer que el seu fill televisiu predilecte visqui naturalment el trànsit d'instigar l'independentisme a criticar-ne els seus líders", ha afegit.

També assenyala que "després de la pantomima del 27-O, Soler podria haver aprofitat el seu rol comunicatiu i la informació que tenia per denunciar l'estafa i els seus falsaris portaveus", però diu que "ha preferit allargar la comèdia i continuar xuclant la mamella". "Sap que la carta blanca li durarà molts anys, perquè els polítics també el prenen per inofensiu", sentencia.

El columnista manifesta que "l'opció que ha triat Soler pot ser tan hipòcrita com es vulgui, però ningú li podria deixar de reconèixer molta habilitat". "De fet, no seria ni el primer ni l'últim català que hagi omplert la faixa de bitllets agitant els instints revolucionaris de la tribu mentre n'explota la frustració. En això, en Toni sempre serà un convergent com Puigdemont; viu de l'èpica fins que ho puguis arribar a fer de la compassió", sentencia.

Bernat Dedéu li retreu que es posés "la mascareta de guardià de la moral per sancionar el veïnat de forma compulsiva" els usuaris de Twitter que van insultar l'exlíder d'ERC a Madrid, Joan Tardà. "Soler demostra aquell esperit tan poca-cosa i cayetanesc de qui creu que el dret d'escarnir només és cosa seva i que això de la moral, faltaria més, és un afer molt seriós només quan tu ets l'autor de la broma", conclou.

Finalment, subratlla que "si tota la teva carrera, Toni, ha d'acabar repetint la jugada amb l'Oriol (Junqueras) de pal de paller i tu de guardià dels acudits, el viatge potser no mereixia gaire la pena". "Quan l'Oriol surti de Poblet (o els convergents continuïn amb la festa, tant li fot), podràs acabar la feina de la teva vida amb l'única gesta que encara et falta: la pasta ja la tens feta, i ara només et faltarà comandar la Corpo o fins i tot dipositar les natges en algun tron que et permeti continuar amb la il·lusió de l'autonomia i culminar una vida com déu mana, d'home de seny amb ínfules culturals", conclou.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#12 Cau Tv3% , Queralbs, 20/02/2021 - 13:10

Si ..... y el montón de dinero publico que ganan .... es debido .... AL CONFLICTO ..... creado por ellos. El Quijote ya lo vio en su visita a Can Fanga .... antes del 1714. ......manipuladors i lladres

#11 El buen soldado Svejk, Osetia del sur, 26/05/2020 - 10:53

Pues toda la razón, no comulgo con Dedeu, pero al menos es una de las voces críticas del independentismo y diferenciado de Soler un independentista caviar e hipócrita.

#10 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 25/05/2020 - 17:56

los 75 millones de la Sanitat (por decir un gasto público que se le podrían haber dado) con los que se ha enriquecido Toni Soler han costado muchas vidas, los de los Pujol ya ni se cuentan porque se salen de la escala

#9 Sergi Sergio, Barcelona, 25/05/2020 - 17:45

Tanto el uno como el otro son gente viviendo del cuento patriotico, es el sector economico mas fuerte del pais, miles y miles de cantamañanas, vivales, vividores, jetas, espabiladillos, chupopteros, chupasangres, parasitos, etc, viviendo del cuento de patria.

#8 Tirant, Bcn, 25/05/2020 - 17:34

Se li aconsegueix al "filòsof" un càrrec amb bon sou i poca feina a la TV3 perquè també xucli del pot i ... polèmica acabada.