Publicitat
Comunicació · 8 d'Agost de 2019. 13:52h.

Bernat Dedéu veu Tardà com "el nou Duran i Lleida"

El columnista diu que ERC vol "aterrar a la neo-autonomia"

Bernat Dedéu veu Tardà com "el nou Duran i Lleida"

El filòsof Bernat Dedéu ha manifestat en un article a El Nacional que el dirigent d'ERC, Joan Tardà, és "el nou Duran i Lleida" i creu que Esquerra "l'està utilitzant com una simple llebre per aterrar a la neo-autonomia". "A Tardà, en definitiva, se li'n refot que el massacreu a Twitter, perquè aquesta és precisament la seva tasca", conclou.

Dedéu qualifica l'exdiputat d'ERC de "jubilat" i assenyala que "ja li escau fer d'abocador de les ires dels puristes que encara creiem en la independència, car mentre en Joan va encaixant les hòsties, Torrent i Aragonès guanyen temps per anar a la seva i preparar l'assalt a la Generalitat".

"Mentre en Joan vagi exercitant-se com l'home de seny de moda i preparant la penya per tornar a cridar Llibertat, Amnistia, Estatut d'Autonomia!, els dos jovenets republicans tindran prou hores de lleure per imaginar amb quines boles abrandaran la multitud a les properes eleccions al Parlament i per fer cursos per modular els crits davant les masses incrèdules, que als escolanets sempre se'ls aflauta la veu quan gosen pujar-la de to", sentencia.

Bernat Dedéu també fa referència al portaveu d'ERC a Madrid, Gabriel Rufián, i apunta que "malda freudianament per abraçar l'espai convergent", però adverteix que"això del processisme és una mort política inqüestionable".

"El que no saben ni Tardà ni Rufián (però tampoc Puigdemont) -avisa- és que la memòria de l'1-O és tan viva que pot fer explotar el seu abocador de merda i escampar-la arreu com un tsunami, perquè fins i tot els residus han de tenir una bona fortificació; i que els somriures, si els estrafàs massa, com un pallasso, poden acabar confegint rostres d'ira".

Finalment, assenyala que "tot arribarà" i afirma que "m'ho estic passant pipa". "Fixeu-vos si el món canvia, que fins i tot he pensat de fer-me de l'Assemblea. Dues entrevistes més, Joan, i encara aconseguiràs que vagi a la mani i tot. Això sí que és eixamplar la base", conclou.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 11/08/2019 - 03:35

Clar, en Tardà i en Duran Lleida fan servir el mateix xampú! Aquesta és una evidència només a l'abast d'eminencies com en Bernat, misòsof de pacotilla i apessebrat de TV3% que en paper de Hyde tuiteja un reguitzell de cultismes que ni el Pompeu Fabra, però en paper de Jekyll t'etziba un "llepa'm la p#lla"

#14 Xunmei Ma, Badia del Valles, 10/08/2019 - 11:22

Bernat Dedeu filodof, indepe profetic, nomes puc agrair l'encert de les seves profecies contemporanies, com a professor de histotia asumeixo fil per randa lel seu agut exercici intelectual i modestament l'animo a pyblucar en format llibre electronuc els seus articles de la darrera decada...GRACIES, BERNAT!!...DEDEU NI DO!!

#13 Josep, Lleida, 09/08/2019 - 08:36

Com esta el pati aqui a cataluña.
Un Torrat a la Gene, uns quants caradures de vacances per europa, un govern que nomes es maten entre ells i per acabar de amanir-ho una colla de chupopteros que amb suposats titols de filosofs, politolegs i bajanades similars, es maten per agafar una mica de pastis.
Ah si, i el pregonero mayor, TV3 !!

#12 Jordi br, L'h, 09/08/2019 - 00:28

Bernat, no t'esforcis mes que tens una setmana amb despeses pagades a Waterloo; tot i que potser has de compartir habitació amb Cotarelo o Talegon

#12.1 Finsescoions, Blanes, 09/08/2019 - 13:01

Jordi
Benvingut a la realitat
Si continuem així no ens hi convidaran mai ni ens donaran la Creu de Sant Jordi, gràcies a Déu
Espero que algun dia arribeu a la conclusió que el que ens cal ens un autogovern com el que tenim, però SENSE KORRUPTES , ni vividors,ni Messies ni missaires
Amb llibertat

#11 Don Pelayo, Baix Llobregat, 08/08/2019 - 23:41

Llamar Duran i Lleida a Tardà es un elogio para el republicano.

#11.1 Jordi BR, L'H, 09/08/2019 - 11:26

Si llamarlo corrupto vividor te parece un piropo...

#11.2 Finsescoions, Blanes, 09/08/2019 - 13:05

Jordi
Totalment d'acord, en Tardà es un tros d'ase, però el considero una bona persona i que defensa honradament uns visió que no comparteixo
En Duran tot el contrari,mercader política, vendria sa mare per tocar poder....a Madrit toca de tot, diuen......Una mala persona
Són antítesis polítiques!!!!