Publicitat

Televisó de Catalunya estrenarà una sèrie amb un personatge "en castellà"

Bilingüisme a TV3

Un moment de la presentació

Una de les apostes de TV3 per a la nova temporada és la sèrie Divines, que té com a principal particularitat que és bilingüe. Rosa Maria Sardà i Verónica Forqué protagonitzen la comèdia, que narra les experiències de dues amigues excèntriques i que comptarà amb la participació puntual del periodista Josep Cuní, segons ell mateix ha avançat. Sardà ha destacat que "la sèrie és bilingüe perquè cada protagonista parla una llengua, una cosa que només es podia fer a la televisió de Catalunya".

Fonts oficials de TV3 han explicat que "Divines té dues protagonistes, Rosa Maria Sardà (Mimí a la sèrie que és catalana i republicana) i Verónica Forqué (Piluca a la sèrie que és madrilenya i monàrquica). La Forqué, a la sèrie, ve de Madrid a Catalunya i s'instal.la a casa de la Sardà, ella per tant parla en castellà perquè és madrilenya, però no és una sèrie bilingüe. La Sardà i la resta de personatges tots parlen en català. És una mica com a la sèrie El cor de la ciutat on l'avi Benjumea també parlava en castellà", han afegit.

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#48 Reflexió, Barcelona, 10/09/2010 - 08:24

Quantes llengües s'utilitzen a tv1? O a qualsevol de les altre tvs que emeten des de Madrid a TOTA Espanya??

#47 cuca de llum, Vic, 09/09/2010 - 16:10

I que us esperaveu de la Terribas i de la Sardà? Sempre han menjat del pessebre sociata. Catalunya per a elles no existeix.

#46 Xavi, Cardedeu, 09/09/2010 - 15:38

ara si que hem tocat fons, aquets "xarnegos" que manen ens estàn donant pel cul. i a sobre nosaltres ens hi posem bé. Només ens queda la INDEPENDENCIA.

#45 Kim, bcn, 09/09/2010 - 15:37

españols, neu a contaminar un altre pais. no ens enfonseu en la merda, q es lunic q sabeu fer. catalunya catalana!

#44 Ay pepet!!!, dos, 09/09/2010 - 14:57

pepet, eso de expulsión d los españoles no queda muy democrático que digamos. X un lado,te diré q Tele5 es privada, no pública. X otro, TVE sí da programación en catalán en La2 en un porcentaje muy superior al q representan los catalanohablantes de CAT en España, q no son mucho más de un 7-8%