Publicitat
Comunicació · 24 de Juliol de 2008. 21:31h.

Boicot a Telecinco per donar suport al manifest del castellà

La campanya està promoguda per la Plataforma per la Llengua

Boicot a Telecinco per donar suport al manifest del castellà

Anagrama de Telecinco

La Plataforma per la Llengua ha iniciat aquest dijous una campanya contra Telecinco per protestar per l'adhesió de la cadena al Manifiesto por la lengua común. L'entitat proposa un enviament massiu de cartes de queixa al conseller delegat de l'emissora, Paolo Vasile, als anunciants de la cadena i al ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, al qual reclamen, com a regulador de l'espai radioelèctric, que passi comptes amb Telecinco.

Segons les cartes redactades per la plataforma i posades a disposició de tothom que vulgui signar-les i enviar-les, el manifiesto "no només considera els catalanoparlants, gallegoparlants i bascoparlants com a ciutadans de segona, sinó que expressa una posició totalment contrària a la diversitat cultural i el multilingüisme, realitats plenament arrelades a l'Europa dels nostres dies".

Per això, diu la carta de queixa a Paolo Vasile, "l'adhesió de la seva cadena és molt greu, perquè un mitjà de comunicació privat en règim de concessió de l'espai radioelèctric públic té el deure de promoure els valors democràtics, de tolerància i de protecció i respecte a les minories". El text adreçat a Vasile, del qual se n'ha escrit una versió en català, una en castellà i una altra en italià, defineix l'adhesió al manifiesto com "una enorme falta de respecte" contra "l'audiència de Telecinco a Catalunya".

"Així doncs, els comunico que a partir d'ara procuraré no mirar Telecinco, un comportament que recomanaré als meus familiars, amics i companys de feina", afegeix la carta.

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#35 xavier, Catalunya, 29/05/2015 - 21:52

Para los del Mundo y simpatizantes unanse a esto! ?
Se lo pongo en su lengua para que lo entiendan, es patetico que un presidente de la nación solo sepa 1 idioma!

#34 xavier, girona, 29/05/2015 - 21:39

Para que lo entiendan
Que se unan a esto ?
Seguro que les gusta! es natural como la vida misma!

#33 Toti, Igualada, 30/07/2009 - 22:10

donç mira la que jo no vec mai es TV3 per mi no es una televisio plural, aixi de clar per mi no es la meva, es la seva. ¿d´acord?

#32 Juanc, Barcelona, 26/07/2008 - 11:43

Sergi: Lo que se pretende es que el respeto sea recíproco; un boicot, una multa, el no respetar los derechos individuales de los padres a educar a sus hijos en su lengua ¿es respeto?

#31 Albert, Barcelona, 26/07/2008 - 08:59

El veritable boicot a Telecinco l'estan fent a la Bolsa de Madrid on no paren de caure les accions del canal de televisió des de fa mesos.