Publicitat
Comunicació · 6 de Febrer de 2019. 20:12h.

Bonisme a la premsa catalana

Els mitjans no destaquen que els detinguts de la violació múltiple de Sabadell eren magrebins

Bonisme a la premsa catalana

Informació d'El Periódico de Catalunya

Els dos principals diaris de Catalunya, La Vanguardia i El Periódico, eviten destacar en les seves respectives informacions que tres dels detinguts per la presumpta violació múltiple d’una jove a Sabadell són de nacionalitat marroquina. Cap dels dos rotatius aporta aquesta dada en el titular o subtitular de les notícies referides als fets que van tenir lloc aquest passat diumenge a Sabadell.

El Periódico de Catalunya no explica fins al darrer paràgraf de la peça que “tres dels detinguts, de nacionalitat marroquina, estan identificats, i tres més no, ja que no tenien documentació”. En la resta del text, es parla d’”homes” en genèric per referir-se als presumptes autors de la violació múltiple. Per la seva banda, La Vanguardia tampoc destaca l’origen dels detinguts fins a la meitat de la crònica. És en el cinquè paràgraf, de deu, on apareix que hi havia tres “magrebins”.

Tanmateix, a diferència d’El Periódico, el diari de Godó destaca al principi de la informació que entre els arrestats hi ha un marroquí. Es tracta d’un entrecomillat que recull el testimoni de la víctima: “Un dels presumptes violadors, ‘magrebí d’1,70 metres que vestia amb roba fosca i unes sabatilles marrons’, segons les paraules de la jove”.

Respecte el crim registrat aquest passat 30 de gener a Reus, la premsa també va amagar la nacionalitat del noi que va degollar la seva parella i va morir a l’hospital Joan XXIII de Tarragona, després de precipitar-se des d’un cinquè pis. Ni La Vanguardia ni El Periódico de Catalunya van explicar que l’autor del crim era de nacionalitat dominicana, i la víctima -menor d’edat- era de l’Equador.

lv.jpg

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#18 Flanagan, Tabarnia City, 07/02/2019 - 17:22

Si llegan a ser españoles las feminazis,podemitas y demás especies se les tiran encima como hienas.

#17 pepe, andorra, 07/02/2019 - 14:35

la culpa es nuestra por no tomar medidas drásticas y dejar q este asunto en manos de políticos irresponsables y corruptos a los q les interesa la inmigración ilegal por motivos espurios e inconfesables. Lo q mas me ha gustado ha sido ver a las asociaciones feministas manifestarse. ¿Se piensan q no me fijo en esos detalles?

#16 soloesmiopinon, Tabarnia, 07/02/2019 - 14:32

El juez solo ha dictado prisión provisional para uno de los siete detenidos por la violación múltiple. Feminazis, espero que montéis como mínimo las mismas manifestaciones que contra la manada ¿o es menos grave si el agresor es magrebí?

#15 joan carles, Barcelona, 07/02/2019 - 11:40

A Catalunya , el 44% del penats són estrangers (Consell general del Poder Judicial). La meitat d'aquest són marroquins,colombians i rumanesos.
Dades.

#14 joan, manresa, 07/02/2019 - 11:16

El Casal obrint la seva tertúlia des de Moro-L'andina.---No solament en aquests mitjans ,en altres de locals també....,quant es tracta de delictes ,si son musulmans s'olvidan de tot...,are si son de "casa",nom i cognoms o sinó las inicials i la seva procedència..No volem prejutjar ,pro l'informació dels fets,per a tots iguals.Prou ya de bonism