Publicitat
Comunicació · 13 de Gener de 2021. 09:41h.

Brometa "racista" al FAQS

Presenten un cantant català de color amb el titular "entre simba i lo Cartanyà"

Brometa "racista" al FAQS

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha enviat una carta a la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, on denuncia l'"actitud racista" del programa Preguntes Freqüents d'aquest passat dissabte, que va definir Kelly Isaiah, cantant del grup lleidatà Koers, com "entre Simba i lo Cartanyà".

Pueyo li exposa aue "lamento profundament el desconeixement del perfil de l'artista per part de FAQS. Em sembla profundament vergonyós el càiron 'entre Simba i lo Cartanyà'". "No és una broma sinó una actitud racista inacceptable i de molt mal gust. Sumat a la versió carrinclona i tòpica de Lo Cartanya. Una burla als meus conciutadans", sentencia.

El paer en cap reclama "una disculpa pública" per part del programa, ja que "la combinació de la falta d'informació sobre el grup convidat amb els tòpics més tronats i la conversió de la identitat racial del Sr. Isaiah en un motiu de broma no té gran cosa a veure amb la línia professional i ètica seguida tradicionalment per la nostra televisió pública".

El programa, per la seva banda, ha emès un comunicat a través de Twitter on exposa que "des de la direcció demanem disculpes a en Kelly Isaiah i al grup Koers per la sobreimpressió que va aparèixer" i al·lega que "va ser una equivocació que entra en contradicció amb els valors propis dels mitjans de comunicació públics".

Finalment, la direcció del Preguntes Freqüents afirma que "no hi ha cap ànim de menysteniment de cap dels seus convidats, ni de cap col·lectiu, ni de cap territori en particular com ho demostra la seva trajectòria des del setembre del 2017".

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#20 Dan, Zaragoza, 16/01/2021 - 20:37

En la Voz España lo trataron con mucho mas respeto y afecto de público y el jurado, incluso ganó. Para que digan que España es racista, no , los racistas son los independentistas catalanes. Cada día se confirma mas, son patéticos . Tiene tan interiorizado el racismo que no se dan ni cuenta.

#19 Facholin, Barcelona, 14/01/2021 - 09:34

¿El de la foto es el.proximo alcalde de Lerida ? Jajajajajaja...

#18 Joan R.S., Barcelona, 13/01/2021 - 22:26

la BBC de la Dinamarca del Sud, en Buenafuente Moreno deu estar partint-se de la gracieta que produeixen.

#17 pepe, andorra, 13/01/2021 - 18:36

Mas por sierto, lo del FAQs es patipatetico, como decia una amiga, jajjs, una chica q tenian q lo hacia bien, la Rosell, sin ele geminada, incluso era nacionalista, no naCiUnalista, y van y la echan los Buenafuentes grasiosIllas de Reus... y en su lugar ponen a la neurotica q no se como se llama... xq no prueban a peor con la Terribas o la García?

#16 pepe, andorra, 13/01/2021 - 18:29

por sierto (como diria el ministrIlla, jajjs, perdon) la prosima vez q vengan no olviden de llevarse tambien a los mossos y a los funCiUnarios comunistas (jajjs, Mas perdon) y gais-millionarios de la teven3, jajjs... incluso podrian llevarse asta sin hache a los Pujoles... bueno, a lo q queda de ellos, jajjs, independència i independènCiU, jajjjs.