Publicitat
Comunicació · 31 de Març de 2012. 16:42h.

"Brunete mediàtica" a la catalana

L'historiador Joaquim Coll denuncia que TV3 "vulnera el principi de neutralitat i pluralitat"

"Brunete mediàtica" a la catalana

Joaquim Coll

L'historiador Joaquim Coll, en un article d'opinió a El País es pregunta si "¿Catalunya camina cap a la independència? Aquesta és la pregunta que molts ens formulem veient les opinions que s'expressen a diari en els mitjans de comunicació catalans, tant públics com privats ".

"Només cal veure TV3, cadena que conserva el lideratge de l'audiència per a comprovar la forma com s'alimenta sistemàticament l'imaginari secessionista. La televisió autonòmica no desaprofita la menor oportunitat per comparar Catalunya amb Flandes, Escòcia o Quebec, subratllar que els catalans som víctimes d'un espoli econòmic, o aventurar un escenari on la ruptura caurà com fruita madura", afegeix.

"Es tracta d'un missatge molt explícit, que vulnera el principi de neutralitat i pluralitat exigible a un mitjà que se sufraga amb els impostos de tots. Si això ho fa un mitjà públic, el que passa cada matí en emissores de ràdio privades com Rac1 , dependent de l'editor de La Vanguardia, és d'una insistència asfixiant", critica.

"I és que també a Catalunya tenim la nostra particular 'brunete mediàtica': sobiranista i majoritàriament de dretes. Assistim cada dia a una banalització del llenguatge, el que com ja advertia el plorat Ernest Lluch genera 'odi i mala sang'. Sovint sembla que l'únic impediment real per proclamar la independència sigui la legalitat espanyola, ja que els catalans, suposadament, hi estem ja tots d'acord", ironitza.

Publicitat
Publicitat

56 Comentaris

Publicitat
#43 Xavier de Aitzgorri, Sitges, 03/04/2012 - 17:15

Nadar con la corriente siempre es facil, contracorriente exige mas decisión, fuerta, convicción y razones que no emociones
Felicitacions professor

#42 XAVIER FABRA, CAT REGION DE ESPAÑA, 02/04/2012 - 09:50

algun dia tendriamos que acabar con la dictadura ultracatalanista con sus insultos i provocaciones que decir de las agresiones que sufren los que van contra corriente , algun dia habra algo mas por las calles de barcelona y sera el nacionalismo catalan quien encienda la mecha

#41 et conec, barna, 02/04/2012 - 09:08

Aquest paio el van fotre fora a patades de primer secretari de les joventuts sociates a barna per inútil i el van endollar a la dipu iara va d'intel.lectual. Nen, al menys el teu pare va dirigir "El virgo de la vicenteta", a veure si espaviles i deixes el xollo de l'Ateneu!

#40 Pere Pau, Barna, 02/04/2012 - 08:57

L'historiogràfic nacionalista espanyol, com els seus companys d partit.

#39 Eduardo González Palomar , Manlleu, 02/04/2012 - 08:46

¡Ni que alguien en Catalunya no se hubiera caído aún de la higuera respecto a la irrespetuosa parcialidad ideológica de TV3!