Publicitat
Comunicació · 1 de Març de 2023. 17:24h.

"Bullying a l'espanyol" a Catalunya

Una ex presidenta de la Corpo denúncia que "només hi ha un idioma oficial discriminat: el castellà"

"Bullying a l'espanyol" a Catalunya

Cullell, amb Terribas, en una foto d'arxiu.

La periodista i expresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Cullell, ha denunciat "bullying a l'espanyol" a Catalunya i en un article a The Objective afirma que "només hi ha un idioma oficial discriminat: el castellà". "Està en inferioritat de condicions a l'escola, en la universitat, en l'Administració i fins i tot als patis d'esbarjo", sentencia.

Culell, que va ser nomenada com a presidenta de la Corpo durant el mandat de Pasqual Maragall, fa referència a la Guia de l'Activista d'Òmnium Cultural, que assenyala que els que parlen espanyol a Catalunya són uns "inadaptats", i afirma que les 40 normes de la guia "tenen una arrel supremacista". En aquest sentit, subratlla que "els nens i adolescents aprenen ràpid; donen per bo el que els compten a l'escola, la qual cosa veuen a casa i escolten dels seus amics".

També fa referència al cas de les bessones de Sallent i destaca que "els familiars han explicat que la nena morta era assetjada pel seu desig de ser noi (volia que la cridessin Iván) i per l'accent argentí del seu espanyol". "Sens dubte, hi haurà altres motius, psicològics i econòmics que van contribuir a la tragèdia, però posar-li la vida encara més difícil a unes adolescents arribades des de lluny, no és la manera de rebre a ningú", ha reblat.

Rosa Cullell critica que "ara, es passaran les culpes els uns als altres" i avisa que "no hi haurà culpables", però conclou que "fer els ulls grossos a la divisió social, ocultar els problemes, invertir més en campanyes polítiques que en sanitat o educació no ajuda a millorar la salut mental ni la convivència".

La periodista creu que "recuperar el respecte pels altres, més enllà de la seva religió, raça o llengua materna, comença a ser urgent". No obstant això, posa de manifest que "els activistes de la secessió es dediquen a continuar imposant el seu idioma, alhora que s'atreveixen a denigrar als ciutadans que parlen en la seva materna llengua espanyola".

Finalment, retreu a la Generalitat que "incompleix sentències i aprova normes per a dificultar l'enteniment" i, en aquest sentit, lamenta que "l'empobriment professional de Catalunya és secundari sempre que es parli català". "La llengua, lamentablement, s'ha convertit en una arma utilitzada pels polítics per a guanyar vots".

Publicitat
Publicitat

64 Comentaris

Publicitat
#17 Quim, L'HOSPITALET DE LLOBREGAT , 04/03/2023 - 14:07

Rosa Cullell menteix.

#16 Protágoras, bcn. España, 02/03/2023 - 09:40

"Etnocracia" organización de la sociedad en la que los representantes de un particular grupo étnico retienen un número de puestos de poder social y político superior al porcentaje de población que ese grupo representa, con el objetivo de usarlos para avanzar su posición en detrimento de otros.

#16.1 Pere que tomba, BCN, 02/03/2023 - 10:30

A Catalunya el nacionalims és de base lingüística, no ètnica. Com us flipeu... no hi ha ètnia catalana.

#16.2 Capit@n España, Purgandus populus!!, 02/03/2023 - 11:50

#16.1

Repasa el concepto de etnia, Tombarella, que te veo muy perdido. Sobre todo las dos ultimas palabras de la definición.

Etnia
Del gr. ????? éthnos 'pueblo'.

1. f. Comunidad humana definida por afinidades raciales, lingüísticas, culturales, etc.

#16.3 Pere que tomba, BCN, 02/03/2023 - 12:25

Agafat amb pinces, per posar l'etiqueta més fastigosa que pots. Però si et giro la truita, en quin lloc queda Espanya? Quants catalans hi ha en llocs claus a Espanya? Quants presidents de govern Catalans ha tingut? És proporcional al seu pes poblacional i econòmic? Ja veus. Mira els cognoms dels que manen a Espanya...

#16.4 Capit@n España, Purgandus populus!!, 02/03/2023 - 13:54

#16.3

Preséntate tú a presidente del gobierno, Tombarella, total peor de lo que lo hacen.

El chollo de los políticos catalanes de tu cuerda es quedarse en su zona de confort, impunes y calentitos en la Generalidad, su cortijo político ¿para que van a ir a España ? y Cataluña cada vez pinta menos dentro de España gracias a vosotros

#16.5 pepe, Andorra, 02/03/2023 - 14:31

a ver, pedrito, mirate las 50 ultimas listas de ministros en los gobiernos de España y te daras cuenta de q eres un ignorante. Siempre ha habido un catalan en los consejos de ministros, hasta con Franco, asi q menos llorar por mentiras y falsedades, q no se q me sorprende, q los separatas siempre sois unos mentirosos y manipuladores.

#16.6 Protágoras, bcn. España, 02/03/2023 - 16:05

Cataluña es una "etnocracia" supremacista de libro. La lengua de las instituciones, tv públicas, escuelas, rotulación no es la mayoritaria de la ciudadanía sino la de la etnia. El 80 % de los ciudadanos son Pérez y López, el 80 % de los cargos públicos, Maragall, Illas, Puigdemont.

#16.7 Protágoras, bcn. España, 02/03/2023 - 16:28

Pere que tomba. Con las salvedades y arbitrariedad de toda taxología la "raza" es genética como la negritud, y la "etnia" cultural como la lengua. En el nacionalismo "racial" son ciudadanos los que tienen el mismo color el piel, en el nacionalismo "étnico" los que hablan la misma lengua.

#15 JOAN, BCN, 02/03/2023 - 09:09

I què va fer ell per evitar la deriva? Cobrar i no moure res?

#14 Cleofás Pérez Ambullo , Barcelona , 02/03/2023 - 00:02

Sra Cullell , chapeau!!. Sin más.

#13 Jordi br, L'H, 01/03/2023 - 23:20

La desbarrada es poco menos que histórica