Publicitat
Comunicació · 29 de Juny de 2012. 13:04h.

Camacho recol·loca Daniel Sirera al CAC

CiU fa el mateix amb Roger Loppacher

Camacho recol·loca Daniel Sirera al CAC

Camacho, amb Sirera, en una foto d'arxiu

L'exconseller de la CCMA, Roger Loppacher, serà el nou president del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) i l'expresident del PPC, Daniel Sirera, entrarà com a membre del Consell, segons ha sabut e-notícies.

El futur president del CAC va abandonar la CCMA després que CiU optés per fer president a Brauli Duart. Per la seva part el PPC recupera Daniel Sirera, que va passar a un segon pla després que Alícia Sánchez-Camacho el rellevés a la presidència del partit.

Així ho han pactat CiU i PPC que han entrat conjuntament la proposta al registre del Parlament, segons han confirmat fonts parlamentàries. Per la seva part, ICV i ERC han presentat el periodisata Salvador Alsius com a candidat.

El ple del Parlament del 4 de juliol ha de designar els dos nous membres que completaran el plenari del CAC, juntament amb Carme Figueras, Esteve Orriols, Josep Pont i Elisenda Malaret, que ja en són. A la mateixa sessió el ple també ha de designar el nou president d'entre els sis consellers.

Aquest procés de designació s'inicia en haver-hi una renovació parcial de membres del consell per finiment de mandat, i també després que, coincidint amb aquesta renovació, el fins ara president, Ramon Font, hagi presentat la renúncia al càrrec per facilitar l'adaptació de l'òrgan de govern d'aquesta institució a la reforma de la llei del CAC, aprovada el febrer passat pel Parlament.

La nova legislació vigent redueix de deu a sis els membres del CAC i preveu que el president, l'elegeixi directament el ple enlloc de ser nomenat pel govern de la Generalitat. Tant la designació de membres com la del president requereix una majoria de dos terços en primera votació, o majoria absoluta en una segona votació a la mateixa sessió.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Jordi, Bcn, 29/06/2012 - 20:02

Això em deixa molt més tranquil i em confirma que, efectivament, ni la Corpo ni el CAC són instruments polítics i que estan coordinats i controlats per professionals dels mitjans de gran rigor i llarga experiència en premsa i periodisme. Respiro alleugerit!!!

#6 Despertaferro, Ripoll, 29/06/2012 - 15:55

La blavera de la Yolanda estara contenta.

#5 pep, Barcelona, 29/06/2012 - 15:16

Es tant tant evident que és una cova d elladres que un dia ho pordran tancara sense cap més argument. Llavors podran tornar a fer les coses a dit i sense problemes.

#4 cesc, olot, 29/06/2012 - 14:54

Fan falta moltes guillotines pels polítics que tenim. Ho fem borron i cuenta nueva o no tenim res a fer, jo veig la guerra molt propera i penso que començaran a rodar caps aviat.

#3 jajajajajajaaa, Barcelona, 29/06/2012 - 14:05

otro chollete Madrid nos roba