Publicitat
Comunicació · 25 de Juny de 2012. 10:30h.

Canal Català podria tancar al setembre

Pedrazzoli diu que "si no pot ser nacional, no té cap viabilitat i ha de tancar"

Canal Català podria tancar al setembre

Nicola Pedrazzoli, en una foto d'arxiu, en un acte a Tarragona

El propietari de Canal Català, Nicola Pedrazzoli, havia anunciat que pensava llogar un canal al Grupo Godó per convertir-lo en televisió nacional. La seva intenció era crear una 'Intereconomía independentista', però al final el grup que presideix Javier de Godó s'ha tirat enrere i el projecte no es farà. A més l'empresari italià decidirà al final del mes de juliol si tanca: "si Canal Català no pot ser nacional, no té cap viabilitat i ha de tancar".

En una entrevista al diari Ara, Pedrazzoli explica que el febrer del 2011 ens acostem a ells perquè ens lloguin el canal de RAC105. Trobem ràpidament un acord sobre el preu -prop de 15 milions d'euros en deu anys- i sobre com ha de ser el canal", però després que el CAC aprovés el projecte el Grup Godó "talla la relació i retiren el projecte del CAC".

"El curiós -afegeix- és que firmem el contracte el 16 de febrer del 2012, un any després de començar a negociar: tot un any per madurar plegats si l'operació ens convenia o no. I, en canvi, al cap d'un mes després de firmar, trenquen l'acord".

El propietari de Canal Català té dues versions per explicar-ho i afirma que "la més maquiavèl·lica diu que els Godó sabien que no volien donar-me la televisió i que han jugat amb el temps per enfonsar-me definitivament. L'única competència que tenien, entre cometes, era la nostra i al final trobarem que al setembre Canal Català possiblement no existirà. Aquesta versió em sembla exagerada, tanmateix. Una altra opció, més lògica, és que Godó ha entès que la televisió que volíem fer era potent i que tindria bona audiència, pel moment en què viu el país".

També admet que "potser jo no he sabut explicar bé què volia fer i vaig fallar reduint el projecte a un lema per assegurar-me els titulars de premsa i que la gent sabés que, el 3 de març, començàvem amb un model nou i unes noves freqüències. Possiblement em vaig equivocar".

Però el trencament d'aquestes negociacions posa en perill la continuïtat del canal perquè "no té futur". "Ni en té Canal Català ni en té cap televisió local. Des del 2010 patim una caiguda brutal de la publicitat del petit comerç i de les institucions, que per cert algunes ja paguen a any i mig vista", apunta Pedrazzoli.

Finalment, diu que "he de ser sincer i dir que no en tinc -pla B-. Estem analitzant l'empresa: veurem si amb les retallades que es poden aplicar és viable. I prendrem una decisió el 30 de juliol".

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#21 todos calladitos y sin rechistar, Barcelona, España, 26/06/2012 - 12:03

CATALUNYA OPINA, de Canal Catalá, El UNICO programa PLURAL de las tv catalanas, el único donde se podía OPINAR sin restricciones identitarias, el único que USABA y dejaba USAR la libertad a TODOS los tertulianos, el único que nos dejaba ver y oir a gente tan diversa. R.I.P.

#20 Xavier V, Barcelona, 26/06/2012 - 11:52

Trobo raonable que algú consideri desproporcionada la propaganda que aquest canal feia a SI, C's, PxC o alguns polítics concrets, com l'Albiol, el Bustos o el Crespo. Tot i així, considero que aquest cana era necessari, perquè era l'excepció a la mutilació informativa que patim a Catalunya.

#20.1 Albert2012, L'Hospitalet de Llobregat, 26/06/2012 - 16:04

Convidaven gent de tots els partits polítics, però només els minoritaris hi anaven. Hi ha gent de certs partits que té por d'anar a un programa on poden entrar trucades en directe.

#19 Ho sento pels treballadors, Barcelona, 26/06/2012 - 08:37

Ho sento pels treballadors.Dit això, era un canal infame amb tertúlies de política-basura on friquis com el Cañas o l'Espot tenien la seva estoneta de "glòria". Els altres no sé ni qui són, tot i que la veritat és que només la veia una estona per curiositat. En fi, una Intereconomía, vaja.

#19.1 Josep, Manresa, 26/06/2012 - 10:35

Otro comentario del Sr. Caminal que demuestra una inmensa ignorancia.

#18 Fart de tot, sabadell, 25/06/2012 - 21:38

8 anys treballant a cctv i feia d'un que treballàvem amb molta il.lusió el nou projecte! Estava convençut que triomfaria! CAC i GODÓ?VERGONYA! de 100 anirem al paro! Em feu fàstic els polítics aprofitats que heu passat per canal català durant anys i ara deixeu tirat un gran projecte i en català!

#18.1 Pep, Sant Just Desvern, 25/06/2012 - 22:06

Ni CAC ni Godo. Els mes culpables son els de CIU: paraules, paraules i nomes que paraules. S'han rigut de tot: primer de Niccola i despres dels presentadors i treballadors. I ara? Al paro! Pep

#18.2 Gerard, Barna, 26/06/2012 - 03:35

Tots plegats Pep, tots plegats. És la casta intocable que desgoverna el país i té com a propòsit, per sobre de qualsevol altra cosa, que no es mogui mai res, que tot canviï per a que tot segueixi exactament on estava.

#17 Fart de tot, Sabadell, 25/06/2012 - 21:22

8 anys treballant a cctv i en feia d'un que treballàvem amb molta il.lusió el nou projecte! Estava convençut que triomfaria! CAC